EA SPORTS FC FUTURES este un plan de investiții, în valoare de 10 milioane de dolari la nivel global, pentru dezvoltarea fotbalului amator

Autor: Cosmin Aionita | 12.04.2023
EA SPORTS FC FUTURES este un plan de investiții, în valoare de 10 milioane de dolari la nivel global, pentru dezvoltarea fotbalului amator
Foto: Mark Robinson

Electronic Arts a anunțat FC FUTURES, un plan de investiții globale în fotbal la nivel de comunitate, cu scopul de a dezvolta jocul pentru toți.

Conform planului, în următorii trei ani vor fi realizate investiții în mai multe proiecte dedicate fotbalului amator. Acest anunț vine după dezvăluirea noii identități de brand, a logo-ului și a noii viziuni pentru viitorul interactiv al fotbalului: EA SPORTS FC.

EA SPORTS FC este un simbol pentru un viitor pozitiv al fotbalului, iar acest viitor va fi posibil dacă tinerii au accesul la instrumentele necesare pentru a-și urma visurile. Suntem nerăbdători să colaborăm cu organizații și embleme ale fotbalului din întreaga lume pentru a inspira următoarea generație de fani ai fotbalului și pentru le insufla dragostea pentru acest sport.

– David Jackson, VP of Brand Marketing în cadrul EA SPORTS

EA SPORTS și Football Foundation – organizația caritabilă a Premier League, a Federației Engleze de Fotbal și a guvernului britanic –, au inaugurat „Rocky and Wrighty Arena” în cadrul Academiei Turnham din sudul Londrei, marcând astfel prima dintre numeroasele inițiative FC Futures. Legendarul Ian Wright a condus inaugurarea noului teren, menit să ofere tinerilor din comunitate mai mult acces la fotbal și să inspire următoarea generație de jucători.

FC FUTURES
Foto: Mark Robinson

FC FUTURES va crea o bibliotecă publică cu antrenamente, în cinci limbi, care va fi disponibilă în cursul acestui an pentru tinerii jucători și antrenorii din comunitate, în format virtual, și va putea fi folosită pentru planurile de antrenament. Mai mult, FC FUTURES va facilita accesul comunităților către fotbal prin construirea și recondiționarea terenurilor de fotbal, prin intermediul fundațiilor, federațiilor și ligilor.

FC FUTURES va investi în accesorii pentru antrenamentele de fotbal amator, furnizând mingi, veste de antrenament, conuri și alte echipamente esențiale.

EA SPORTS a convenit asupra unui parteneriat multianual cu Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) pentru a sprijini și mai mult fotbalul la nivel comunitar prin consultanță din partea antrenorilor de fotbal grassroots ai UEFA și prin investiții în inițiativele de fotbal amator ale UEFA.

Suntem încântați să ne alăturăm EA SPORTS și programului EA SPORTS FC FUTURES. Vom lucra îndeaproape cu partenerul nostru pe termen lung, EA SPORTS, pentru a consolida sprijinul pentru fotbalul amator prin intermediul echipei noastre de experți tehnici UEFA. Acest parteneriat reprezintă o oportunitate pentru Programul Grassroots UEFA de a oferi facilita accesul la materiale de formare moderne, personalizate, în beneficiul următoarei generații de jucători amatori și fani.

– Frank K. Ludolph, Head of Technical Development UEFA

Ian Wright, alături de Emma Hayes, manager de renume mondial al clubului de fotbal feminin Chelsea, sunt primii ambasadori FC FUTURES care vor colabora cu EA SPORTS pentru a oferi un sprijin suplimentar pentru fotbalul amator.

Sunt încântat să fiu ambasador EA SPORTS FC FUTURES. Aici începe fotbalul, chiar aici, în comunitățile noastre, iar investiția în acest joc este un pas crucial pentru progresul fotbalului mondial. Acest lucru începe cu asigurarea accesului copiilor la facilitățile atât de necesare pentru ca ei să poată juca cât mai mult posibil în spații sigure, locale. Sunt recunoscător că vechea mea școală poate avea un impact în viitorul fotbalului și este o onoare să mă implic.

– Ian Wright

FUTURES FC
Emma Hayes și Ian Wright. Foto: Mark Robinson

În copilăria mea în Londra am căutat mereu o modalitate de a intra pe teren. Sunt extrem de bucuroasă că femeile și talentele subreprezentate primesc resursele pe care mulți dintre noi nu le-am avut. FC FUTURES reprezintă o modalitate fantastică de a oferi oportunități pentru următoarea generație de fani de a explora și de a-și dezvolta pasiunea pentru fotbal, iar asta mă face mândră să fiu ambasador FC FUTURES. Cred că astfel de investiții pot schimba vieți.

– Emma Hayes

EA SPORTS definește de 30 de ani fotbalul interactiv și a construit o comunitate globală de peste 150 de milioane de fani, pe diferite platforme – o comunitate pe care EA SPORTS FC va continua să o dezvolte alături de parteneri cu viziune comună, aceea de a contura un viitor al fotbalului în care fanii sunt pe primul loc. Bazat pe incluziune și inovație, fanii vor avea acces la peste 19.000 de jucători licențiați, 700 de echipe și 30 de ligi, iar cu sprijinul a peste 300 de parteneri globali din fotbal, experiența va fi extinsă și spre fotbalul feminin și echipele de amatori.

Fanii se pot înregistra pe easports.com/fc pentru a se afla printre primii care află mai multe informații despre EA SPORTS FC, înainte de actualizările programate pentru luna iulie.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News