EA Sports și David Beckham își unesc forțele pentru a strânge fonduri pentru UNICEF

Autor: Cosmin Aionita | 03.09.2021
EA Sports și David Beckham își unesc forțele pentru a strânge fonduri pentru UNICEF
Foto: EA Sports

Electronic Arts a anunțat revenirea, pentru al doilea an consecutiv, a eSoccerAid pentru UNICEF, un turneu online de FIFA 22 ce va avea loc pe 30 septembrie. Evenimentul va reuni numeroase celebrități, toate veniturile obținute urmând a fi donate către UNICEF. Găzduit alături de Twitch și de seria Twitch Rivals, în cadrul evenimentului eSoccer Aid, fotbaliști, vedete, creatori și jucători competitivi vor participa în turnee turneul 2v2, chiar în pragul lansării FIFA 22. Evenimentul va putea fi urmărit Twitch, participanții urmând să fie anunțați la o dată ulterioară.

Meciul virtual de fotbal va avea loc după Soccer Aid for UNICEF 2021, cel mai mare meci de fotbal între celebrități, ce va avea loc pe Stadionul Etihad, în Manchester, sâmbătă, 4 septembrie, fiind difuzat pe ITV și STV.

În cadrul acestui parteneriat, EA va efectua o donație către UNICEF, organizația care a transformat în bine viețile a milioane de copii din întreaga lume. Donația face parte dintr-o serie de inițiative lansate de EA Sports anul acesta, cu scopul de a susține programele UNICEF și misiunea de a asigura tuturor copiilor șanse egale.

David Beckham, ambasador UNICEF, a declarat:

Una dintre cele mai mari realizări este onoarea de a-mi fi reprezentat țara și nu-mi vine să cred că deja se împlinesc 25 de ani de la debutul meu. A fost o onoare să lucrez îndeaproape cu EA Sports și Reuben și să realizăm un echipament jubilar FUT sub forma unui tribut acelui moment, dar și pentru a strânge fondurile necesare pentru UNICEF.

Săptămâna aceasta se împlinesc 25 de ani de la debutul lui David Beckham pentru naționala Angliei, în meciul contra selecționatei Moldovei, iar pentru a-și arăta susținerea pentru parteneriatul cu EA Sports, David Beckham a participat la crearea unui echipament aniversar special, disponibil în FIFA Ultimate Team.

Echipamentul a fost realizat alături de artistul Reuben Dangoor și va fi disponibil în FIFA 22 via Twitch Rivals: eSoccer Aid for UNICEF Ft. FIFA22. Jucătorii FIFA22 vor putea debloca și accesa echipamentul urmărind evenimentul pe Twitch.

La rândul său, Reuben Dangoor a comentat:

A fost o onoare să colaborez cu o legendă a fotbalului englez și să contribui la realizarea acestui echipament. Am vrut să sărbătorim devotamentul lui David pentru echipa națională a Angliei prin includerea a trei lei în design-ul echipamentului, și a fost de asemenea important să aducem tribut numărului 7, purtat de David în majoritatea carierei sale. Suntem încântați de rezultatul colaborării noastre!

David Jackson, VP Brand EA SPORTS FIFA, a completat:

Vrem să aducem lumea mai aproape prin intermediul jocului, astfel că ne bucurăm să organizăm eSoccer Aid și anul acesta și să contribuim astfel la o inițiativă atât de importantă. eSoccer Aid for UNICEF va fi o platformă esențială pentru jucătorii care vor să se antreneze, ajutând totodată la strângerea de fonduri. FIFA 22 este „Powered by Football”, așadar vom continua parteneriatul cu una dintre legendele fotbalului, David Beckham, însă într-un mod de impact, pentru a sprijini cât mai eficient eforturile UNICEF. Sperăm că jucătorii noștri se vor bucura de acest turneu și vor aprecia echipamentul exclusiv eSoccer Aid FUT, la fel de mult ca și noi.

Robbie Williams, ambasador Unicef UK și cofondator Soccer Aid UNICEF, a menționat:

Ne bucurăm să ducem mai departe parteneriatul cu EA Sports. Colaborarea noastră de anul trecut, cu ocazia primei ediții, a decurs nemaipomenit și suntem recunoscători comunității FIFA pentru că ne-a ajutat să strângem fondurile necesare susținerii acestei cauze. Astfel, anul acesta avem așteptări și mai mari, mai ales având în vedere că spectatorii vor putea să deblocheze noul echipament creat de unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria țării noastre, David Beckham! Sperăm să avem parte din nou de sprijinul comunității și ne dorim ca echipa Angliei să câștige din nou.

Shane Horgan, Director Strategic Development la Soccer Aid Productions, a încheiat:

eSoccer Aid for UNICEF de anul trecut s-a bucurat de un succes nemaipomenit și ne bucurăm să colaborăm din nou cu EA SPORTS pentru FIFA 22. Suntem extrem de recunoscători pentru fondurile strânse în 2020 și pentru donația pe care EA SPORTS deja a efectuat-o anul acesta.

Jucătorii FIFA din întreaga lume vor avea șansa să joace în rolul lui David Beckham în FIFA 22. Pentru al treilea an consecutiv, o formație Soccer Aid World XI FC va fi disponibilă în joc, avându-I pe Beckham printre numele cele mai sonore ale echipei.

Următorii jucători vor face parte din selecționata Soccer Aid World XI FC:

  • Portari: Peter Schmeichel, Edwin van der Sar și Jens Lehmann.
  • Apărare: Marcel Desailly, Franco Baresi, Sol Campbell, Ashley Cole, Roberto Carlos și Fabio Cannavaro.
  • Mijlocași: Ruud Gullit, Luís Figo, Zinedine Zidane, Clarence Seedorf, Roy Keane, Robert Pirès, Paul Scholes, Joe Cole, David Ginola, Juan Sebastián Veron, Lothar Matthäus, Claude Makélélé, David Beckham și Michael Essien.
  • Atacanți: Gianfranco Zola, Diego Maradona, Alan Shearer, Ian Rush, Henrik Larsson, Kenny Dalglish, John Barnes, Hernán Crespo, Robbie Keane, Alessandro Del Piero, Eric Cantona, Andriy Shevchenko, Ronaldinho, Michael Owen, Patrick Kluivert și Pelé.

Echipa Soccer Aid World XI FC va fi disponibilă în modul Kick-Off al FIFA 22 și va include unii dintre cei mai cunoscuți participanți la meciul de caritate.

FIFA 22 este dezvoltat de EA Vancouver și EA România și va fi disponibil începând cu 1 octombrie 2021, pe PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC via Origin și Steam, Google Stadia, PlayStation 4 și Xbox One. Ediția FIFA 22 Legacy va fi disponibilă pe Nintendo Switch.

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News