Electronic Arts renunță la jocurile Project CARS. Urmează seria DiRT?

Autor: Cosmin Aionita | 09.11.2022
Electronic Arts renunță la jocurile Project CARS. Urmează seria DiRT?
Foto: Slightly Mad Studios / Bandai Namco

Electronic Arts a decis să renunțe la seria de jocuri Project CARS. Începută în 2015 de Slightly Mad Studios, seria a continuat în 2017 cu cel de-al doilea titlu Project CARS. În 2019, studioul producător a fost achiziționat de Codemasters, în 2020 fiind lansat Project CARS 3, un joc cu o direcție mai arcade decât predecesorii săi, care nu s-a bucurat de succes în rândul fanilor, înregistrând vânzări mult sub primele două titluri din serie.

În 2021, Electronic Arts a finalizat achiziția Codemasters, preluând astfel controlul și asupra echipei de la Slightly Mad Studios. Ironic, având în vedere că autorii seriei Project CARS au colaborat cu EA și pentru Need for Speed: Shift și Shift 2: Unleashed și s-au declarat foarte nemulțumiți de acel parteneriat. Și acum, după prestația dezamăgitoare a lui Project CARS 3, EA a decis să renunțe complet la această franciză.

Mai exact, EA a luat decizia de a „opri dezvoltarea și investițiile viitoare” pentru Project CARS. Conform informării interne trimise de EA, angajații care lucrau la Project CARS vor fi relocați în alte poziții în cadrul companiei, în limitele posibilităților. În 2019, atunci când Codemasters a achiziționat Slightly Mad, studioul avea un staff de 150 de persoane.

Electronic Arts a trimis și o declarație oficială în legătură cu acest subiect către colegii de la GamesIndustry.biz:

Astăzi am anunțat intern un update în ceea ce privește portofoliul nostru de jocuri de curse. După o evaluare a următorului titlu Project CARS și a potențialului său de creștere pe termen lung, am decis să stopăm dezvoltarea și investițiile viitoare pentru această franciză.

Deciziile de acest tip sunt dificile, dar ne permit să ne concentrăm atenția către arii unde credem că avem cele mai solide oportunități de a crea experiențe pe care fanii le vor iubi. Ne concentrăm pe punctele forte ale portofoliului nostru de jocuri de curse, în special titlurile licențiate și experiențele open-world, și ne extindem francizele pentru a ne adresa cât mai multor jucători, cu servicii live pe termen lung care vor capta atenția comunităților noastre la nivel global. Jocurile video stau la baza divertismentului legat de sporturi și curse auto și, datorită intereselor în schimbare ale fanilor, am realizat nevoia ca jocurile noastre să evolueze mai departe de conceptul de joc efectiv, fiind nevoie ca aceste titluri să ofere experiențe prin intermediul cărora fanii pot privi, crea sau se pot conecta împreună cu prietenii.

Lucrăm împreună cu toți cei afectați de această decizie pentru a le găsi poziții adecvate în studiourile noastre care se ocupă cu jocuri de curse sau în EA Sports, precum și alte divizii ale EA, oriunde putem. Prioritatea noastră este să oferim cât mai multă susținere persoanelor ce trec prin această tranziție.

În vara acestui an, Slightly Mad Studios anunțase că primele două jocuri din seria Project CARS 2 vor fi eliminate de la vânzare în curând din cauza licențelor de mașini și trasee, aflate pe cale de a expira.

De asemenea, conform altor zvonuri, Electronic Arts pregătește o mișcare similară și pentru seria DiRT a celor de la Codemasters. Totuși, EA a achiziționat licența WRC (World Rally Championship), iar studiourile Codemasters vor continua să lanseze jocuri de raliu sub acest branding.

Sursa: GamesIndustry.biz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News