Electronic Arts a finalizat achiziția Codemasters

Autor: Cosmin Aionita | 19.02.2021
Electronic Arts a finalizat achiziția Codemasters

Electronic Arts și-a consolidat poziția drept unul dintre cei mai importanți publisheri de jocuri video ai momentului, anunțând finalizarea achiziției celor de la Codemasters, tranzacția ajungând la o valoare totală de 1,2 miliarde de dolari americani.

Conform celor de la EA, asocierea cu Codemasters marchează o nouă eră în categoria jocurilor video de curse și va permite o creștere accelerată pentru unele dintre cele mai mari și populare serii din lume, cum ar fi Formula 1, Need for Speed, DIRT, DiRT Rally, GRID, Project CARS, Real Racing și multe altele. Cu un portofoliu comun apreciat atât de critici, cât și de jucători, Electronic Arts și Codemasters vor fi pregătite să ofere fanilor conținut nou și interesant într-un ritm constant, pe mai multe platforme și în mai multe regiuni ale lumii.

Popularele francize ale Codemasters, precum Formula 1, DIRT, DiRT Rally, GRID și Project CARS, se vor alătura francizei Need for Speed de la Electronic Arts, seriei Real Racing pentru mobile și titlurile EA Sports, ceea ce va permite un nivel mai mare de inovație și o creștere a capacității de a oferi conținut de calitate unui public global.

Extinderea continuă pentru Electronic Arts

Andrew Wilson, CEO al Electronic Arts, a declarat următoarele:

Acesta este începutul unei noi ere incitante pentru jocurile de curse, întrucât reunim echipele talentate de la Electronic Arts și Codemasters. Fanii curselor devin mai mulți pe zi ce trece în întreaga lume, iar împreună, francizele din portofoliul nostru ne vor permite să creăm noi experiențe de joc inovatoare și să atragem și mai mulți jucători pasionați de mașini și de sporturi cu motor. Echipele noastre vor fi o forță globală în domeniul jocurilor video de curse și abia așteptăm să ne apucăm de treabă.

Frank Sagnier, CEO al Codemasters, a adăugat:

Această zi este un moment important în istoria Codemasters, dar și pentru angajații și jucătorii noștri. Parteneriatul cu EA ne va permite să ducem francizele noastre pe noi culmi și să ajungem la un public global mult mai numeros, prin rețeaua lor de jucători. Împreună putem redefini peisajul jocurilor de curse pentru a crea experiențe și mai convingătoare pentru fanii curselor auto din întreaga lume.

Fuziunea va deschide noi oportunități de creștere pentru francizele Codemasters prin accesul la rețeaua Electronic Arts de peste 430 de milioane de jucători și servicii bazate pe abonament, disponibile pe multiple platforme. Electronic Arts aduce echipelor Codemasters, de asemenea, capacități de analiză deep data, oferind informații valoroase despre publicul lor pentru a accelera performanța francizelor. Acestea, alături de puterea globală de publicare, marketing și dezvoltare a jocurilor Electronic Arts, vor deschide calea către noi oportunități pentru portofoliul reunit de jocuri al grupului.

Preluarea Codemasters face parte din strategia de creștere a Electronic Arts, compania achiziționând de curând și Glu Mobile, un dezvoltator și distribuitor global de jocuri video pentru telefoane mobile.

Electronic Arts Codemasters

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News