FIFA 23: cifre record la 23 de zile de la lansarea jocului

Autor: Cosmin Aionita | 02.11.2022
FIFA 23: cifre record la 23 de zile de la lansarea jocului
Foto: EA Sports

Electronic Arts a dezvăluit cifrele înregistrate în primele 23 de zile de când a fost lansat jocul FIFA 23. Cea mai nouă ediție FIFA a fost încercată până acum în peste 200 de țări din întreaga lume, însumând peste 1,7 miliarde de meciuri jucate (inclusiv FUT Moments) și peste 4,3 miliarde de goluri înscrise. Jucătorii au petrecut peste 15,7 milioane de minute de joc, echivalentul a aproximativ 30.000 de ani de gameplay.

Nick Wlodyka, SVP, GM EA SPORTS FC, a menționat:

Lansarea de succes a ediției din acest an a fost foarte specială pentru noi și suntem incredibil de mândri că am putut conecta milioanele de fani din întreaga lume care împărtășesc aceeași pasiune pentru sportul rege. Cu noile cluburi și ligi, inclusiv Juventus FC, Barclays FA Women’s Super League și Division 1 Arkema, plus Liga Campionilor UEFA – Feminin și Cupele Mondiale de fotbal feminin și masculin care urmează să fie introduse în joc, ne bucurăm să menținem acest ritm, cât și să ne îndeplinim promisiunea de a le oferi fanilor din întreaga lume cea mai autentică și captivantă experiență de fotbal.

În Career Mode, Jude Bellingham a fost cel mai popular transfer în rândul jucătorilor, peste 630.000 dintre aceștia alegându-l pe mijlocașul Borussiei Dortmund în echipele lor.

De asemenea, jucătorii s-au bucurat de integrarea managerului lor preferat, Ted Lasso, AFC Richmond devenind una dintre cele mai de succes echipe, cu peste 1 milion de meciuri câștigate până acum.

Echipa Chelsea Women, din care face parte și jucătoarea de pe coperta jocului – Sam Kerr – a fost cea mai selectată echipă de fotbal feminin din FIFA 23, în timp ce Manchester City a fost prima în topul alegerilor de cluburi de fotbal masculin. De asemenea, Manchester City a fost și cea mai populară adversară a Paris Saint-Germain.

Cu un număr impresionant de goluri marcate, jucătorii de atac au avut un debut solicitant în FIFA 23. Cei mai buni atacanți până acum sunt:

Men’s Top 10

  1. Marcus Rashford
  2. Kylian Mbappé
  3. Darwin Núñez
  4. Erling Haaland
  5. Gabriel Jesus
  6. Arnaut Danjuma
  7. Timo Werner
  8. Cristiano Ronaldo
  9. Karim Benzema
  10. Vinícius Jr.

Women’s Top 10

  1. Sam Kerr
  2. Fran Kirby
  3. Marie-Antoinette Katoto
  4. Vivianne Miedema
  5. Ada Hegerberg
  6. Kadidiatou Diani
  7. Beth Mead
  8. Caitlin Foord
  9. Guro Reiten
  10. Alessia Russo

După înscrierea unui gol, jucătorii au preferat să sărbătorească acest moment ca atare, cu mișcarea „Griddy”. Celebrarea mai tradițională „Knee Slide” ocupă locul 2 în preferințele jucătorilor, fiind urmată de simpla mișcare de „Pickup the ball out the net”.

Cu peste 300 de parteneri licențiați, 19.000 de jucători, 700 de echipe, 100 de stadioane și 30 de ligi din întreaga lume, FIFA 23 este singurul loc în care fanii pot juca la cel mai înalt nivel, atât în turneele Cupei Mondiale FIFA, feminin & masculin (prin update-uri viitoare), dar și în UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, LaLiga Santander, Bundesliga, Ligue 1 și Serie A, toate în același joc.

FIFA 23 a fost dezvoltat de EA Vancouver și EA Romania și este disponibil la nivel global pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4 și Xbox One.

FIFA 23
Foto: EA

Sursa: EA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News