Forza Horizon 5 a fost dezvăluit la E3 2021. Când va fi lansat

Autor: Cosmin Aionita | 15.06.2021
Forza Horizon 5 a fost dezvăluit la E3 2021. Când va fi lansat
Foto: Microsoft

În cadrul evenimentului de prezentare Xbox + Bethesda de la E3 2021, a fost dezvăluit Forza Horizon 5, continuarea uneia dintre cele mai apreciate serii de jocuri cu mașini din ultimii ani.

Acțiunea va avea loc de această dată în Mexic, mediul de joc urmând să beneficieze de nu mai puțin de 11 biomuri (deșert, jungle, zona vulcanică etc.), fiecare cu elementele sale distincitive. Producătorii de la Playground Games au acordat o atenție deosebită detaliilor, în Forza Horizon 5 urmând să fie prezente din nou variațiile aduse de schimbarea anotimpurilor, precum și elemente noi, cum ar fi furtunile sau uraganele.

“Vedeta” demo-ului de gameplay prezentat în cadrul evenimentului a fost modelul Mercedes-AMG Project ONE, capabil să atingă o viteză maximă de 350km/h, ce-și va face apariția și pe coperta jocului.

Forza Horizon 5 va include numeroase moduri de joc

Din Forza Horizon 5 nu va lipsi modul Horizon Story, povestea principală a jocului, aceste misiuni permițându-le jucătorilor să cunoască noi personaje și să exploreze harta în căutare de locații noi pentru festival.

Porțiunea online din Forza Horizon 5 promite să fie cea mai dezvoltată de până acum, modul Horizon Open preluând și combinând cele mai reușite parți ale experiențelor competitive din serie: curse, probe de Drift, sesiuni Eliminator și multe altele. Iar în modul Horizon Arcade veți putea aborda numeroase challenge-uri și mini-games alături de prieteni.

Nu va lipsi nici modul EventLab, cu ajutorul căruia vă veți putea construi curse personalizate, provocări, cascadorii, moduri de joc complet noi, ale căror reguli vor putea fi definite chiar de către jucători. Iar cu ajutorul modului Blueprint Builder veți putea crea mașini personalizate și tunate (Gift Drops), pe care să le ascundeți pe hartă pentru a fi găsite de alți jucători.

Accesul la toate acestea va fi facilitat de sistemul Forza LINC, care va îmbunătăți procesul de matchmaking cu alți jucători de Forza Horizon 5.

Forza Horizon 5 va beneficia de optimizări speciale pentru consolele Xbox Series X (unde va rula în rezoluție 4K, cu 30 de cadre pe secundă) și Xbox Series S (1080p cu 30fps), cu un mod opțional Performance ce va permite un framerate de 60fps. De asemenea, pe aceste console, reproducerile mașinilor vor beneficia de Ray Tracing în modul Forzavista (un soi de galerie unde puteți admira fiecare bolid în detaliu).

Forza Horizon 5 urmează să fie lansat pe 9 noiembrie 2021, în ediții pentru consolele Xbox Series X|S, familia Xbox One, dar și pentru PC-urile cu Windows 10, prin Microsoft Store și Steam. Utilizatorii de pe toate platformele vor putea juca online împreună grație sistemului cross-play. Nu în ultimul rând, versiunea standard a jocului va fi inclusă în abonamentul Xbox Game Pass.

Sursa: ForzaMotorsport.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News