GRID primeşte trailer-ul final înainte de lansare

Autor: Cosmin Aionita | 09.10.2019
GRID primeşte trailer-ul final înainte de lansare

Codemasters a lansat trailer-ul final pentru noul joc de curse GRID, a cărui lansare este programată pentru sfârşitul acestei săptămâni. În luna august a acestui an, GRID a fost ales de un juriu de specialitate drept cel mai bun joc de racing de la Gamescom 2019.

Pentru noul GRID, cei de la Codemasters promit acelaşi echilibru între simulare şi arcade, jocul urmând să fie adaptat atât pentru veterani, cât şi pentru începători. Vom avea din nou posibilitatea de a concura în cadrul mai multor discipline ale sportului cu motor, la bordul bolizilor din clasele Touring Cars, Stock Cars, Tuner Cars, GT Cars, Formula J, Prototype şi Group 7 Specials. În total, cei de la Codemasters promit peste 70 de maşini pentru noul GRID, dintre acestea nelipsind modele precum Porsche 911 RSR, Ferrari 488 GTE, Ford GT40 sau Pontiac Firebird.

Modul de joc Carieră va propune şase “culoare” pe care jucătorii le vor putea aborda pentru a ajunge în GRID World Series: Touring, Stock, Tuner, GT, Invitational şi The Fernando Alonso Challenge (plus o serie de event-uri de tip showdown suplimentare). De altfel, multiplul campion spaniol îşi va face apariţia şi în povestea jocului, jucătorii urmând să poată concura împotriva sa şi a maşinii sale de Formula 1: Renault R26.

GRID

GRIDGRID

În GRID vor exista mai multe tipuri de întreceri: Racing, Oval Racing, Time Trial, Time Attack, Skirmish şi Hot Lap, acestea urmând să se desfăşoare pe circuite reale sau imaginare din ţări precum China, Malaezia (Sepang), Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii (Brands Hatch, Silverstone), Spania, Statele Unite ale Americii (Indianapolis), Cuba sau Australia.

GRID va beneficia şi de un sistem nou, numit Racecraft, prin intermediul căruia prestaţia de pe circuit a şoferilor va fi răsplătită, în timp real, cu puncte acordate în funcţie de stilul acestora de pilotaj, de manevrele efectuate şi de performanţele obţinute. Experienţa câştigată astfel va duce la deblocarea de recompense, cum ar fi Prestige, Player Cards, achievement-uri sau noi coechipieri.

Sistemul de damage realist din jocurile precedente se va întoarce şi în GRID, acesta urmând să afecteze maşinile atât din punct de vedere vizual, cât şi mecanic, urmând să existe şi posibilitatea ca damage-ul produs maşinii să impiedice finalizarea cursei (terminal damage). Acest model de damage va afecta atât maşinile conduse de jucători, cât şi pe cele controlate de AI-ul jocului.

GRIDGRID

Cei care doresc o provocare suplimentară se vor putea aventura în componenta multiplayer online, unde vor putea concura în cadrul unei multitudini de moduri de joc, cum ar fi Quick Match, curse publice sau private, sau vor putea folosi editorul de event-uri online pe care Codemasters îl va include în joc pentru a-şi crea propriile tipuri de întreceri.

Noul GRID va fi lansat pe 11 octombrie 2019, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

GRID

GRIDGRID

Urmărește Go4Games.ro pe Google News