Knockout City devine gratuit și renunță la parteneriatul cu Electronic Arts

Autor: Cosmin Aionita | 28.02.2022
Knockout City devine gratuit și renunță la parteneriatul cu Electronic Arts
Foto: Electronic Arts

Velan Studios, creatorii jocului Knockout City, au anunțat că va prelua în totalitate sarcina de publisher al acestui titlu, odată cu startul celui de-al doilea an de conținut suplimentar. Velan Studios renunță astfel la parteneriatul inițial cu Electronic Arts, confirmând și că, odată cu începutul celui de-al doilea an de conținut suplimentar pentru joc, Knockout City va fi disponibil în mod gratuit, în regim free-to-play.

Totuși, până la acel moment, jocul își păstrează formatul actual și va necesita în continuare un cont EA pentru a putea fi accesat, datele utilizatorilor fiind încă procesate conform politicii celor de la Electronic Arts.

Procesul de tranziție către modelul free-to-play nu este simplu, producătorii de la Velan Studios dezvăluind că este nevoie de multă muncă pentru a pregăti noua versiune a jocului, iar studioul este dedicat în întregime acestui proces. Din aceste cauze, Sezonul 5 pentru Knockout City va beneficia de mai puțin conținut decât cele precedente.

Spre exemplu, nu va mai exista un Brawl Pass nou pentru Sezonul 5, și vor fi oferite mai puține bundle-uri și item-uri cosmetice. De asemenea, nu vor fi adăugate hărți sau mingi noi. Aceste limitări se vor simți doar în cadrul Sezonului 5, urmând ca, după trecerea la formatul free-to-play, sezoanele următoare să fie pline de conținut nou.

Sezonul 5, o compilație a elementelor din sezoanele trecute

De altfel, Sezonul 5 va purta numele „Greatest Hits”, fiind conceput drept un soi de colecție „best of” a celor mai bune momente pe care jocul Knockout City le-a oferit în primul său an pe piață: Superpowers, Chain Reaction, Basketbrawl și multe altele. Vor fi adăugate noi elemente de personalizare, un event special programat pentru primăvara acestui an, cu noi recompense exclusive, un nou sezon de League Play și multe alte noutăți.

După încheierea Sezonului 5, Knockout City va trece în cel de-al doilea an de conținut și, concomitent, la formatul gratuit de tip free-to-play. Astfel, pentru Sezonul 6, Velan pregătește un Loyalty Bundle dedicat jucătorilor care au achiziționat jocul înainte de trecerea la formatul free-to-play, ce va include item-uri cosmetice legendare, boost-uri de XP și 2000 de holobux (moneda internă a jocului).

Din momentul apariției de anul trecut, Knockout City a primit 32 de playlist-uri diferite, nouă hărți, șase mingi speciale, precum și peste 1200 de elemente de personalizare. Knockout City este disponibil pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch și PC (prin Origin, Steam și Epic Games Store).

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News