PES trece la o nouă tehnologie grafică în 2021. Ce se întâmplă cu ediția de anul acesta?

Autor: Cosmin Aionita | 16.07.2020
PES trece la o nouă tehnologie grafică în 2021. Ce se întâmplă cu ediția de anul acesta?

Konami a dezvăluit că, odată cu tranziția industriei jocurilor video către noua generație de console PlayStation 5 și Xbox Series X, seria Pro Evolution Soccer (PES) va trece, la rândul ei, prin schimbări majore. Astfel, titlul PES programat pentru 2021 promite să fie revoluționar, urmând să facă trecerea la o tehnologie grafică nouă: Unreal Engine.

Sunt promise îmbunătățiri severe, precum modele de jucători și animații mult mai realist realizate și redate, fizica mai apropiată de cea a sportului real, grafică fotorealistă și multe altele. De asemenea, titlul PES ce urmează să fie lansat în 2021 promite sa aduca update-uri și modificari importante modurilor de joc myClub și Master League.

Compromisul din 2020

Totuși, ambițiile pe care echipa producătoare și le-a propus pentru ediția PES din 2021 vor afecta, din păcate, dezvoltarea jocului de anul acesta. Astfel, Konami a luat decizia ca jocul PES ce urmează să fie lansat în 2020 să fie doar un “season update” pentru cel deja existent – eFootball PES 2020.

Cu alte cuvinte, următorul Pro Evolution Soccer va reprezenta doar un update al echipelor, loturilor, echipamentelor etc. deja existente, ceva în genul edițiilor Legacy pe care Electronic Arts le lansează pentru titlurile FIFA de pe anumite platforme.

Având în vedere că în 2020 seria Pro Evolution Soccer urmează să implinească 25 de ani de existență, jocul PES așteptat în cursul acestui an va fi lansat la un preț “aniversar”, mult mai accesibil, și va include, de asemenea, o serie de bonusuri.

Cât despre titlul next-gen conceput pentru PS5 și Xbox Series X, cel mai probabil numit PES 2022, Konami estimează că va demara testarea acestuia la jumătatea lui 2021, lansarea urmând să aibă loc undeva mai târziu în cursul anului viitor.

Concurența apare pe PS5 încă de anul acesta

În schimb, concurența celor de la Konami pare să aibă, din nou, un avantaj: EA Sports a confirmat deja ca va lansa o ediție next-gen pentru PS5 și Xbox Series X a jocului FIFA 21 chiar în toamna acestui an.

Mai mult, toți cei care vor cumpăra versiunile pentru PlayStation 4 sau Xbox One ale FIFA 21 vor primi acces gratuit la variantele pentru PlayStation 5 sau Xbox Series X, atunci când acestea vor fi disponibile.

FIFA 21 urmează să fie lansat pe 9 octombrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC (Origin și Steam).

Sursa: Konami

Urmărește Go4Games.ro pe Google News