FIFA 21 a fost anunțat oficial. Va primi o ediție specială pentru PlayStation 5 și Xbox Series X

Autor: Cosmin Aionita | 19.06.2020
FIFA 21 a fost anunțat oficial. Va primi o ediție specială pentru PlayStation 5 și Xbox Series X

În cadrul unui EA Play Live 2020 mai degrabă dezamăgitor, Electronic Arts a anunțat oficial noul joc al celei mai populare serii de simulatoare sportive din lume: FIFA 21. Deși prezentarea în sine a fost extrem de sărăcăcioasă în detalii despre noul FIFA, acestea au apărut ulterior, poate cel mai important fiind legat de data de lansare a jocului: FIFA 21 va sosi pe 9 octombrie 2020, pe PlayStation 4, Xbox One și PC.

Cei care însă aleg să achiziționeze edițiile speciale FIFA 21 Ultimate Edition sau Champions Edition vor avea acces la joc cu trei zile mai devreme, de pe 6 octombrie. De asemenea, ediția pentru PC a jocului va sosi concomitent, atât pe Origin, cât și pe Steam. Abonații EA Access și Origin Access vor avea acces la o versiune trial începând cu 1 octombrie 2020.

FIFA 21 va fi din nou bazat pe motorul grafic Frostbite, va păstra modul de joc Volta, și promite și mai multe modalități de a aborda sportul-rege, inclusiv competițiile licentiate UEFA Champions League și CONMEBOL Copa Libertadores.

PC-ul nu va primi însă ediția next-gen pentru PlayStation 5 și Xbox Series X

FIFA 21 urmează să beneficieze și de o ediție next-gen, special optimizată pentru noile console PlayStation 5 și Xbox Series X. Din păcate, această versiune a jocului nu va fi disponibilă și pentru PC.

Pentru aceaste ediții next-gen, EA Sports a promis timpi de încărcare mult mai rapizi, tehnici noi de iluminare și renderizare (deferred lighting și rendering), precum și tehnologie ce va permite redarea de animații îmbunătățite, un comportant mai realist al balonului și multe altele.

FIFA 21 anunțat

De asemenea, toți cei care aleg să cumpere FIFA 21 pentru PlayStation 4 și Xbox One vor primi, în mod gratuit, și versiunile next-gen pentru PlayStation 5 și Xbox One. Din păcate, nu veți putea beneficia de acest upgrade în cazul achiziționarii unei versiuni fizice, pe disc, a lui FIFA 21 și a unei console PlayStation 5 Digital Edition (fără drive optic). Pentru a beneficia de upgrade în cazul PS5 Digital Edition, EA recomandă achiziția digitală a lui FIFA 21 pentru PS4.

Tot progresul realizat în modul de joc FIFA 21 Ultimate Team, inclusiv fotbaliștii, item-urile, monedele, punctele FIFA și plasamentul în leaderboards, dar și în modul Volta, va putea fi transferat de la edițiile de PlayStation 4 și Xbox One către cele pentru PlayStation 5, respectiv Xbox Series X.

Din păcate, progresul realizat în alte moduri de joc din FIFA 21, precum Online Seasons, Co-op Seasons, modul Cariera și Pro Club nu vor face tranziția către noile ediții next-gen.

FIFA 21 anunțat

Versiuni FIFA 21 pentru Nintendo Switch și Google Stadia

FIFA 21 va sosi și pe Nintendo Switch, într-o ediție limitată FIFA 21 Legacy Edition, care va păstra jocul din anii trecuți, însă îi va aduce update-uri în ceea ce privește actualizarea loturilor, a echipamentelor etc. pentru sezonul actual.

De asemenea, FIFA 21 va fi disponibil și prin intermediul serviciului de game streaming Google Stadia, mai multe detalii despre această variantă a jocului urmând să fie anunțate în curând.

FIFA 21 a fost anunțat oficial și va fi lansat pe 9 octombrie 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC (Origin și Steam). Edițiile next-gen pentru PlayStation 5 și Xbox Series X nu au încă o dată de lansare confirmată, însă, cel mai probabil, vor fi disponibile alături de aceste noi console, la apariția acestora din toamna târzie a anului 2020.

FIFA 21 anunțat

Sursa: Eurogamer

Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Comentarii
  • Klaus spune:

    Da, acelasi joc, aceeasi grafica, acelasi gameplay arcade pentru copii. Asteptam ceva serios, gen PES 21 sau ….