Update important pentru GT7: suport pentru PS VR2, noul AI Sophy, circuite și mașini noi

Autor: Cosmin Aionita | 21.02.2023
Update important pentru GT7: suport pentru PS VR2, noul AI Sophy, circuite și mașini noi
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony Interactive Entertainment și studioul Polyphony Digital au lansat probabil cel mai important update pentru Gran Turismo 7 de până acum. Astfel, proaspătul update v1.29 aduce o sumedenie de noutăți în GT7, precum suportul pentru PlayStation VR2, posibilitatea de a concura împotriva unui nou AI, dar și trasee și mașini noi.

Spre deosebire de suportul limitat pe care Gran Turismo Sport l-a avut pentru prima generație de PlayStation VR, GT7 va putea fi jucat în întregime în realitate virtuală, pe PS5. Astfel, toate modurile de joc (mai puțin multiplayer-ul split screen pentru doi jucători) vor putea fi abordate în VR, cu ajutorul headset-ului PlayStation VR2. Mai mult, în cadrul secțiunii “Garage” sau în magazinul de mașini din harta principală se va regăsi și noul mod “VR Showroom”, prin intermediul căruia se vor putea admira în VR modelele de mașini, în toată splendoarea lor, într-o varietate de locații.

GT7 update
Foto: Sony Interactive Entertainment

Debut pentru noul AI GT Sophy

Acest update va introduce în joc și Gran Turismo Sophy, noile rutine AI dezvoltate de Polyphony Digital în colaborare cu Sony AI și Sony Interactive Entertainment. AI-ul Sophy va fi inclus în cadrul noului mod de joc “Gran Turismo Sophy Race Together”, ce va fi disponibil sub forma unui event in-game activ între 21 februarie și sfârșitul lunii martie. Aceasta va fi prima oportunitate pe care jucătorii o vor avea de a testa GT Sophy, iar feedback-ul acestora va fi utilizat în continuare pentru dezvoltarea acestui AI.

În cadrul acestui mod de joc, utilizatorii vor putea concura împotriva lui GT Sophy într-o serie de patru circuite, dificultatea urmând să crească progresiv. În fiecare dintre aceste patru curse, jucătorii se vor întrece cu patru adversari „motorizați” de AI-ul GT Sophy, cu diferite niveluri de performanță a mașinilor. De asemenea, jucătorii o vor putea provoca pe Sophy în curse 1vs1, unde atât utilizatorii, cât și AI-ul, vor beneficia de mașini identice, cu configurații similare. Pe parcursul acestor întreceri, AI-ul va reacționa prin intermediul unor emoticoane, ce vor transmite starea sa în funcție de evenimentele de pe circuit.

Pentru a obține acces la noul mod de joc, jucătorii vor fi nevoiți să atingă Collector Level 6, moment în care “Gran Turismo Sophy Race Together” va deveni disponibil în partea din dreapta-sus a World Map-ului din GT7.

GT7 update
Foto: Sony Interactive Entertainment

Mașini și circuite noi

O locație clasică pentru seria Gran Turismo, Grand Valley, revine odată cu acest update, noul traseu urmând să beneficieze de două variante: Highway 1 reprezintă întregul circuit, cu zone de viteză crescută, dar și viraje foarte tehnice, în timp ce South este ceva mai scurt (doar 2km), cu schimbări bruște de altitudine și curbe foarte solicitante.

GT7 update
Foto: Sony Interactive Entertainment

Nu în ultimul rând, update-ul 1.29 pentru Gran Turismo 7 adaugă jocului și cinci mașini noi:

  • Honda RA272 ’65
  • Italdesign Exeneo Vision Gran Turismo Street
  • Italdesign Exeneo Vision Gran Turismo Off-Road
  • Citroën DS 21 Pallas ’70
  • Porsche 911 Carrera RS (901) ’73

Gran Turismo 7 este disponibil în versiuni pentru PlayStation 5 și PlayStation 4.

GT7 update
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News