Ultimul update pentru NFS Heat aduce multiplayer cross-platform între PS4, Xbox One și PC

Autor: Cosmin Aionita | 09.06.2020
Ultimul update pentru NFS Heat aduce multiplayer cross-platform între PS4, Xbox One și PC

Echipa studiolului Ghost Games a pregătit un nou update pentru NFS Heat, aceasta urmând să fie și actualizarea finală pe care jocul o primește înainte de revenirea seriei în “curtea” celor de la Criterion Games. Acest update final pentru Need for Speed Heat va fi disponibil începând de astăzi, 9 iunie 2020, și va aduce o mare noutate: suportul pentru multiplayer cross-platform între utilizatorii edițiilor de PlayStation 4, Xbox One și PC ale jocului. Pentru a putea beneficia de această facilitate, va trebui ca jucătorii să o activeze din meniul jocului, după aplicarea actualizării.

De asemenea, acest patch pentru NFS Heat va ajusta și “agresivititatea” anumitor mașini de poliție din joc, acestea fiind capabile, înainte de update, să reduca o porțiune mult prea însemnată din integritatea mașinii jucătorului în urma unui singur impact. Nu în ultimul rând, această actualizare finală va mai aduce o sumedenie de corecții jocului lansat de EA și Ghost Games anul trecut.

Recent, Electronic Arts a revenit pe Steam, o selecție numeroasă de jocuri ale companiei regăsindu-se acum și în oferta platformei de distribuție digitală a celor de la Valve. Nu lipsește nici Need for Speed Heat, disponibil acum pe Steam la prețul redus de numai 27,99€.

Seria Need for Speed a trecut din nou în sarcina studioului Criterion

Need for Speed Heat este ultimul titlu al seriei produs de studioul Ghost Games, ce avea o divizie chiar în București. Electronic Arts a luat însă decizia de a plasa din nou sarcina dezvoltării viitoarelor jocuri ale seriei pe umerii studioului britanic Criterion.

Majoritatea echipei Ghost Games, plasată în Gothenburg și responsabilă pentru ultimele patru jocuri ale seriei Need for Speed (NFS: Rivals, Need for Speed 2015, NFS: Payback și NFS: Heat) va fi restructurată, redenumită în EA Gothenburg și va deveni un “engineering hub” ce va oferi suport pentru dezvoltarea mai multor jocuri din portofoliul EA. O parte din personalul studioului Ghost Games, care a contribuit la seria Need for Speed, va fi “transferată” către Criterion.

Soarta echipei Ghost Games din cadrul studioului Electronic Arts din București, ce a contribuit la realizarea unor porțiuni însemnate din titlurile recente ale seriei, inclusiv NFS Heat, a fost anunțată de reprezentanții EA România:

„Intenția noastră este ca membrii echipei Ghost din EA România să rămână alături de noi, astfel că îi vom invita să aplice pentru alte roluri disponibile în cadrul companiei, dacă își doresc.”

Conform Electronic Arts, unul dintre motivele pentru care jocurile recente ale seriei Need for Speed nu s-au bucurat de succesul scontat ar fi imposibilitatea de a convinge dezvoltatorii talentați și experimentați să se mute în Gothenburg. În schimb, studioul Criterion este situat în Guildford, una ditre cele mai populare regiuni pentru dezvoltarea de jocuri video din Regatul Unit al Marii Britanii.

Need for Speed Heat a fost lansat în toamna anului trecut și este disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One și PC.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News