Statul în care poți cumpăra legal marijuana, dar nu și un PC de gaming foarte puternic

Autor: Adrian Popa | 29.07.2021
Statul în care poți cumpăra legal marijuana, dar nu și un PC de gaming foarte puternic

Computerele de gaming avansate sunt mari consumatoare de energie, iar din acest motiv un stat a interzis anumite modele. Astfel s-a ajuns în situația ca în California oamenii să poată cumpăra legal marijuana, dar nu și un PC foarte puternic gata asamblat.

Compania Dell a anunțat că nu va mai livra două modele de sisteme Alienware – anumite configurații de Aurora R10 și R12 – în șase state americane, din cauza restricțiilor privind consumul de energie din acestea.

De la 1 iulie 2021, în California a intrat în vigoare un standard obligatoriu privind consumul de electricitate al electronicelor.

Astfel de măsuri vor fi necesare și în alte state. Potrivit Semiconductor Industry Association, computingul nu va mai fi sustenabil până în anul 2040 dacă nu sunt găsite soluții mai eficiente din punct de vedere energetic.

Locuitorii din California pot trece peste restricții dacă își construiesc singuri PC-urile. Acestea se aplică doar pentru sistemele gata configurate.

California este unul dintre statele americane care investesc masiv în soluții eco. Acolo există cele mai multe stații de încărcare pentru mașini electrice din SUA, iar din 2025 nu vor mai putea fi vândute vehicule noi cu motoare cu ardere internă.

Statul american a fost afectat serios de schimbările climatice. Anul acesta are din nou probleme cu resursele de apă după ce în trecut a fost devastat de incendii masive.

Sursa: ZDNet

CITEȘTE ȘI:

Bun pe caniculă: Zephyr Pro este un mouse cu ventilator încorporat

Valve a lansat Steam Deck, o consolă portabilă care va concura cu Nintendo Switch

TAG Heuer a lansat un smartwatch Super Mario, care îi încurajează pe utilizatori să fie activi prin gamificare

Urmărește Go4Games.ro pe Google News