În curând vor apărea chromebook-uri de gaming, cu tastaturi RGB și procesoare de top

Autor: Adrian Popa | 31.01.2022
În curând vor apărea chromebook-uri de gaming, cu tastaturi RGB și procesoare de top

În curând vor apărea pe piață chromebook-uri de gaming, potrivit unor informații descoperite în codul sursă al Chrome OS.

Aceste laptopuri pot fi deja folosite pentru această activitate, datorită unor servicii precum Google Stadia sau Nvidia GeForce Now. Există chiar și un model, ASUS Flip CM5 (cu tastatură iluminată și tastele WASD marcate cu portocaliu), orientat către pasionații de jocuri video. Chrome OS nu este, însă, prietenos cu gamerii, dar acest lucru se va schimba în versiunile viitoare.

Sistemul de operare dezvoltat de Google va primi, se pare, suport pentru Steam. Potrivit unor informații descoperite în codul său sursă, pe piață vor apărea chromebook-uri de gaming, cu tastaturi RGB.

Sunt cel puțin trei modele de chromebook-uri de gaming în lucru, indică sursa amintită. Două dintre acestea, cu nume de cod „Vell” și „Taniks”, vor fi echipate cu procesoare Intel Alder Lake de generația a 12-a.

Vell pare să fie dezvoltat de Quanta Computer (companie care produce laptopuri pentru alte mărci), iar Tanikis de Lenovo, posibil pentru seria sa Legion, potrivit 9to5Google.

Unele informații indică faptul că HP va lansa, de asemenea, un laptop cu Chrome OS din familia de gaming Omen.

Nu știm, deocamdată când mai exact ar putea apărea astfel de dispozitive și nici cât ar putea costa.

CITEȘTE ȘI:

AQIRYS Ymir review: Scaun de gaming elegant și solid ca un tanc

Noile televizoare Samsung vor oferi suport pentru servicii de cloud gaming. Cele trei platforme anunțate

Urmărește Go4Games.ro pe Google News