Frostpunk 2 a fost anunțat în mod oficial

Autor: Cosmin Aionita | 17.08.2021
Frostpunk 2 a fost anunțat în mod oficial
Foto: 11 bit Studios

11 bit Studios a anunțat Frostpunk 2, continuarea jocului ce a inovat, combinând conceptele unui city builder cu elemente de tip surivival. Primul titlu din serie a fost deosebit de apreciat, fiind comercializat în peste 3 milioane de exemplare, dar și nominalizat la premiile BAFTA. Jocul a fost oferit, în mod gratuit, de Epic Games Store.

Petrolul va lua locul cărbunelui

Acțiunea din Frostpunk 2 va avea loc la 30 de ani după evenimentele ce au generat apocalipsa înzăpezită din primul titlu: Pământul este în continuare dominat de climatul rece și condițiile meteorologice scăpate de sub control.

În noul joc, veți putea intra în pielea liderului unei metropole, a cărei dezvoltare și extindere depinde de găsirea unei noi surse de energie. După ce rezervele mondiale de cărbune sunt pe sfârșite, privirile se întorc din nou către petrol, această resursă transformându-se în ultima speranță de supraviețuire a putinei populații rămase pe planetă.

Cu toate acestea, nu toți cei rămași în viață sunt de acord cu această schimbare de strategie. Își fac apariția astfel mai multe facțiuni rivale, fiecare cu propriile convingeri, pe care conducătorul orașului trebuie sa le convingă să găsească o soluție viabilă pentru a supraviețui climei nefavorabile.

11 bit Studios promite un joc mult mai ambițios decât primul Frostpunk, mai cuprinzător, ce va implica decizii capabile sa schimbe cursul poveștii, dar și cu valori de producție sensibil mai crescute. Pentru acest proiect, echipa producătoare s-a extins la 70 de persoane, majoritatea dintre acestea lucrând și la primul titlu din serie.

Frostpunk 2 este dezvoltat pentru PC și nu are încă stabilită o perioadă de lansare.

Frostpunk 2
Foto: 11 Bit Studios

Sursa: VG247, Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News