Halo Wars 2, anunţat la Gamescom 2015 pentru PC şi Xbox One

Autor: Cosmin Aionita | 12.08.2015
Halo Wars 2, anunţat la Gamescom 2015 pentru PC şi Xbox One

Una dintre surprizele pregătite de Microsoft pentru ediţia din acest an a târgului Gamescom a fost Halo Wars 2, continuarea primului joc de strategie în timp real plasat în universul Halo. Primul Halo Wars a fost ultimul titlu produs de echipa de la Ensemble Studios (autorii seriei Age of Empires) înainte ca studioul să fie închis. Jocul a fost lansat exclusiv pentru Xbox 360, câştigându-şi un loc în istorie graţie schemei de control inedite, ce permitea gestionarea unui joc de strategie în timp real prin intermediul unui simplu gamepad.

Pentru Halo Wars 2, Microsoft a apelat la renumitul studio The Creative Assembly, autorii popularei serii Total War, dar şi ai recentului Alien: Isolation, aceştia urmând să lucreze în strânsă colaborare cu 343 Industries pentru dezvoltarea acestui nou joc. Conform celor de la Microsoft, Halo Wars 2 va avea o campanie cuprinzătoare, bazată pe o poveste captivantă, precum şi o componentă multiplayer solidă.

Halo Wars 2 va continua să inoveze în domeniul pornit de predecesorul său (jocuri de strategie pe console), însă, spre deosebire de primul joc al seriei, va fi publicat, pe lângă consolele Xbox One, şi pentru PC-urile echipate cu noul sistem de operare Windows 10. Astfel, fanii jocurilor de strategie clasice vor avea la dispoziţie şi o metodă de control mult mai familiară pentru ei.

Halo Wars 2 va fi lansat în toamna lui 2016, pentru Xbox One şi PC (Windows 10).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News