The Descent of the Serpent, jocul creat de Google care oferă informații despre Mesoamerica

Autor: Adrian Popa | 23.09.2022
The Descent of the Serpent, jocul creat de Google care oferă informații despre Mesoamerica

Google a creat, în parteneriat cu Muzeul Național de Antropologie din Mexic, jocul video The Descent of the Serpent, care le permite utilizatorilor să învețe lucruri noi despre Mesoamerica.

Mesoamerica este o arie culturală din America de Nord și America Centrală în care s-au dezvoltat mai multe civilizații avansate pre-hispanice, precum culturile maya, aztecă sau olmecă.

Jocul este disponibil prin intermediul proiectului Google Arts & Culture și poate fi rulat în browser sau prin intermediul aplicațiilor dedicate de Android sau iOS ale platformei.

Citește și: Google a lansat o versiune web a jocului Pinball

În The Descent of the Serpent, jucătorii se întorc în timp pentru a colecționa obiecte ascunse din labirinturi cu mai multe nivele aflate în jungle, munți, peșteri sau zone de coastă. Pe traseu se găsesc mai multe păsări Quetzal care oferă ajutor și puncte bonus jucătorilor care interacționează cu ele.

Titlul include multe informații despre simbolurile, culturile și legendele civilizațiilor care au trăit în Mesoamerica. De exemplu, răspunde la întrebări precum „Ce însemnau crocodilii, cutremurele și apa pentru azteci?” sau „Cum ajungi un războinic vultur?”. Aceștia din urmă erau soldați din armata aztecă.

Potrivit Google, jocul a fost gândit pentru toate vârstele. Titlul poate fi folosit chiar și în clase de profesori, care îl pot explora împreună cu elevii.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News