Topul celor mai bine vândute 10 jocuri în Europa în prima jumătate a anului. Debut în forță pentru Diablo IV

Autor: Adrian Popa | 25.07.2023
Topul celor mai bine vândute 10 jocuri în Europa în prima jumătate a anului. Debut în forță pentru Diablo IV
Foto: Profimedia Images

Hogwarts Legacy a fost cel mai bine vândut joc video în Europa în prima jumătate a acestui an, potrivit Games Sales Data (GSD).

Veniturile generate de jocul fantasy al Warner au fost cu 59% mai mari decât cele consemnate de Elden Ring, cel mai popular titlu în perioada ianuarie – iunie din 2022. Ambele jocuri au fost lansate în februarie.

Pentru clasament, GSD a luat în calcul vânzările de copii fizice pe cele mai mari piețe și vânzările digitale ale celor mai mari publisheri, cu excepția Nintendo și 505 Games.

Deși a fost lansat în iunie, Diablo IV a ocupat a doua poziție în clasament. Activision Blizzard a anunțat că peste 10 milioane de jucători din întreaga lume au „experimentat” jocul în prima lună de după lansare.

FIFA 23 s-a situat pe poziția a treia, cu vânzări mai ridicate cu 22% comparativ cu cele consemnate de FIFA 22 în aceeași perioadă de anul trecut.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, lansat în mai, a ocupat a patra poziție. Acesta a fost cel mai bine vândut titlu în format fizic în primele șase luni din 2023.

Grand Theft Auto 5, care rămâne un mare hit la 10 ani de la debutul pe piață, a intrat pe locul cinci în clasament. Top 10 este întregit de: Call of Duty: Modern Warfare 2, Red Dead Redemption 2, Star Wars Jedi: Survivor, NBA 2K23 și Resident Evil 4.

Potrivit GSD, 76,1 milioane de jocuri pentru console și PC au fost vândute în perioada ianuarie – iunie 2023 în Europa. Vânzările de copii fizice au reprezentat 38,2% din total și au consemnat o scădere de 9% comparativ cu perioada similară din 2022. Vânzările de copii digitale au crescut cu 7% în intervalul analizat.

Marea Britanie a fost cea mai mare piață din Europa pentru jocurile video în prima jumătate a anului, cu 15,3 milioane de copii vândute. Din top cinci mai fac parte Germania (14 milioane), Franța (11,1 milioane), Spania (5,4 milioane) și Italia (4,9 milioane).

Sursa: Gamesindustry.biz

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News