Un DLC este primul titlu care câștigă un Grammy la noua categorie dedicată jocurilor video

Autor: Adrian Popa | 07.02.2023
Un DLC este primul titlu care câștigă un Grammy la noua categorie dedicată jocurilor video
Foto: Ubisoft

Stephanie Economou a devenit prima persoană care a câștigat premiul Grammy acordat la noua categorie dedicată muzicii din jocurile video.

Compozitoarea și violonista din Los Angeles a primit trofeul pentru muzica din Assassin’s Creed Valhalla (lansat în 2020) și DLC-ul jocului, Dawn of Ragnarok (2022).

Fără continuarea de anul trecut, AC Valhalla, vechi de doi ani, nu s-ar fi calificat la această ediție a Premiilor.

Momentul a fost puțin întinat de prezentatorul evenimentului, care a pronunțat greșit numele jocului. În loc de Valhalla, Randy Rainbow a zis „Valaha”.

Assassin’s Creed Valhalla a concurat, la Premiile Grammy, cu Aliens: Fireteam Elite (compozitor Austin Wintory), Marvel’s Guardians of the Galaxy (Richard Jascques), Call of Duty: Vanguard (Bear McCreary) și Old World (Christopher Tin).

În discursul ei, Economou le-a mulțumit celor care au făcut eforturi pentru ca muzica din jocurile video să ajungă să aibă propria categorie la importantul eveniment din lumea muzicii. „Vă mulțumesc pentru recunoașterea și validarea puterii muzicii din jocurile video”, a declarat ea.

Jocurile video au devenit o formă atât de importantă de divertisment, mai ales în timpul pandemiei, încât nu mai poate fi ignorată. În 2021, Hades a devenit primul titlu din istorie care a câștigat Hugo Award, un trofeu oferit anual celor mai bune opere literare de science-fiction sau fantasy.

Totodată, „Arcane” a devenit anul trecut primul serial bazat pe un joc video care a primit un premiu Emmy.

Discursul compozitoarei Stephanie Economou la Premiile Grammy din 2023:

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News