Vânzările de jocuri video au frânat puternic în mai, afectate de inflație și lipsa unor hituri

Autor: Adrian Popa | 27.06.2022
Vânzările de jocuri video au frânat puternic în mai, afectate de inflație și lipsa unor hituri
Foto: Profimedia Images

Vânzările de jocuri video au scăzut în SUA cu 19% în mai, comparativ cu aceeași lună din 2021, până la 3,68 miliarde de dolari, potrivit firmei de cercetare NPD Group. Totodată, vânzările de hardware pentru gaming au consemnat un declin de 11%, până la 216 milioane de dolari. Accesoriile au scăzut și ele cu 7%, la 131 milioane de dolari.

Mai a fost cea mai proastă lună din ultimii doi ani pentru industria jocurilor video. SUA este a doua cea mai mare piață mondială de jocuri video din lume, după China.

Nintendo Switch a rămas cea mai populară consolă video în mai, iar la capitolul accesorii pe primul loc s-a situat controller-ul DualShock 4.

Elden Ring a fost cel mai popular joc video, iar pe locurile doi și trei s-au situat titlurile LEGO Star Wars: The Skywalker Saga și Nintendo Switch Sports.

În primele patru luni din 2022 pe primul loc în clasamentul vânzărilor de jocuri video s-a situat tot Elden Ring, urmat de LEGO Star Wars: The Skywalker Saga și de Pokemon Legends: Arceus.

NPD Group pune declinul pieței pe seama lansărilor slabe. Singurul titlu lansat în mai care a intrat în top 20 a fost Evil Dead: The Game (locul 4 în clasament).

Americanii au investit, de asemenea, mai puțin în jocuri video mobile în a patra lună a anului. Achizițiile din magazinul virtual Google Play au fost mai reduse cu 23%. În App Store, declinul a fost mult mai mic, de 2,6%. În acest caz cel mai probabil puterea de cumpărare a consumatorilor a fost afectată de inflație, conform NPD Group.

Potrivit Data.ai, piața jocurilor video va ajunge în acest an la valoarea de 222 de miliarde de dolari, iar 61% din aceasta va fi reprezentată de titlurile mobile.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News