Vânzările de jocuri video în Europa, declin de 11% în T1 pe console și PC

Autor: Alex Manole | 24.04.2023
Vânzările de jocuri video în Europa, declin de 11% în T1 pe console și PC

În primele trei luni ale acestui an (T1) au fost vândute, în Europa, 39 de milioane de jocuri video pentru PC și console, cu 11% mai puține decât în aceeași perioadă din 2022, potrivit GSD (Games Sales Data).

GSD urmărește vânzările de copii fizice pe cele mai mari piețe europene și pe cele digitale în majoritatea țărilor de pe continent, inclusiv în România.

Hogwarts Legacy a fost cel mai bine vândut joc video în T1.

În martie, cel mai popular titlu a fost Resident Evil 4. În cea de-a treia lună a anului niciun titlu Nintendo nu a intrat în top 10. Metroid Prime Remastered a terminat luna pe locul 11. Nintendo nu oferă, însă, acces la vânzările sale de copii digitale.

Vânzările de console video au crescut cu 67% în martie pe marile piețe europene, până la 570.000 de unități. Țările urmărite pentru vânzările de console sunt: Franța, Italia, Spania, Olanda, Belgia, Danemarca, Elveția și Portugalia.

PS5 a consemnat cea mai mare cerere. În martie vânzările consolei Sony au fost de cinci ori mai mari decât în a treia lună din 2022. Anul trecut existau probleme cu stocurile, care acum au fost depășite. Prin comparație, vânzările de console Switch au scăzut cu 19% în martie, iar cele de modele Xbox Series X/S au consemnat un declin de 13%.

În T1 au fost vândute 1,5 milioane de console în Europa, cu 41% mai multe decât în perioada ianuarie – martie 2022. PS5 a consemnat o creștere de 369%, pe când Switch și Xbox Series S/X au înregistrat scăderi, de 18%, respectiv 10%.

Top 10 jocuri video în Europa în martie 2023 (vânzări de copii fizice și digitale):

Vânzările de copii fizice de jocuri sunt urmărite de GDS în: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.

Vânzările de copii digitale de jocuri sunt urmărite de GDS în: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ucraina și Marea Britanie.

Sursa: GamesIndustry.biz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News