Zelda: Tears of the Kingdom: Doi tineri s-au angajat la Amazon pentru a fura copii ale jocului

Autor: Adrian Popa | 02.06.2023
Zelda: Tears of the Kingdom: Doi tineri s-au angajat la Amazon pentru a fura copii ale jocului
Foto: Profimedia Images

Doi tineri s-au angajat la Amazon în Japonia pentru a fura copii ale jocului The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, dezvoltat de Nintendo. Cei doi nu se cunoșteau.

Tinerii, gameri împătimiți, doreau să pună mâna pe mult așteptatul titlu mai devreme, potrivit unei publicații nipone.

Primul bărbat, în vârstă de 21 de ani, s-a angajat la Amazon, ca livrator, cam cu o lună înainte de lansarea pe piață a jocului, care a avut loc pe 12 mai. Cu câteva zile înainte de această dată, tânărul nu a mai apărut la locul de muncă. Când șeful lui, numit „Domnul A” de publicația japoneză, a sunat acasă la angajat pentru a întreba de el, mama lui i-a spus că acesta stă și se joacă jocuri video. Ulterior, managerul a aflat că tânărul juca Tears of the Kingdom, titlu care nu fusese încă lansat. Bărbatul a recunoscut că s-a angajat doar pentru a pune mâna pe o copie mai devreme. Hoțul a fost concediat și forțat să plătească jocul.

Citește și: Creatorul God of War: Zelda: Tears of the Kingdom, un joc „atât de urât încât distrage atenția”

Al doilea tânăr, în vârstă de 24 de ani, avea un plan diferit. El a fost angajat cu puțin înainte de debutul pe piață al jocului și a încetat, de asemenea, să se mai prezinte la locul de muncă. Domnul A și-a dat seama că are de a face din nou cu un „concediu Zelda”. Bărbatul a recunoscut imediat că a furat jocul, dar și articole Zelda, inclusiv controller-e, pe care dorea să le vândă pe internet. A fost și el concediat.

Potrivit Domnului A, aceste cazuri sunt frecvente la Amazon Japonia, iar compania, care nu vrea să fie implicată în scandaluri, le „ascunde sub covor”. Astfel, suspecții nu ajung pe mâna autorităților.

Depozitul Amazon în care s-au petrecut incidentele a confirmat doar că i-a concediat pe cei doi angajați în mai, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Sursa: Kotaku

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News