Jocurile anului 2017 – recomăndarile Go4games (partea a II-a)

Autor: Cosmin Aionita | 26.12.2017
Jocurile anului 2017 - recomăndarile Go4games (partea a II-a)

În prima parte a listei noastre de recomandări referitoare la cele mai bune jocuri din 2017 ne-am oprit asupra celor mai bune RPG-uri, jocuri cu maşini şi titluri de strategie. În articolul de azi vom trece la următoarele trei categorii: shooter, acţiune şi aventură.

Ultimele douăsprezece luni nu au dezamăgit atunci când vine vorba de shootere, până şi mult blamată (de către o anumită categorie de jucători) serie Call of Duty prezentându-se mai mult decât onorabil, cu o revenire la originile din al Doilea Război Mondial. Totuşi, oferta celor de la Bethesda ni s-a părut cea mai convingătoare din această categorie.

Cât despre titlurile de acţiune, salutăm revenirea celor de la Ninja Theory, Hellblade: Senua’s Sacrifice fiind dovada vie că un joc cu pretenţii poate fi dezvoltat şi fără un buget de zeci de milioane de dolari. Iar în ceea ce priveşte aventura, fanii point and click-urilor clasice de tip LucasArts nu au fost dezamăgiţi.


SHOOTER

WOLFENSTEIN II: THE NEW COLOSSUS
(Machine Games/Bethesda)
PS4/Xbox One/PC

Deşi parcă mai puţin ambiţios în ceea ce priveşte gameplay-ul faţă de predecesorul său The New Order, Wolfenstein II: The New Colossus a impresionat prin „nebunia” sa, prezentată în cea mai pură formă de către studioul Machine Games. Acţiunea a rămas la fel de altertă, povestea şi modul în care aceasta este expusă jucând acum roluri mult mai importante decât în precedentul joc al seriei. Cu alte cuvinte, nu există mod mai plăcut de a căsăpi nazişti (într-un stil care l-ar face invidios şi pe Quentin Tarantino) decât The New Colossus.

PREY
(Arkane Studios/Bethesda)
PS4/Xbox One/PC

Bethesda n-a avut concurenţă când vine vorba de shooterele lansate pe parcursul ultimelor 12 luni: Prey, cea mai nouă creaţie originală a studioului Arkane (autorii seriei Dishonored) ne-a adus aminte de ce am iubit atât de mult seriile Half-Life şi BioShock, oferindu-ne ocazia să dezlegăm misterul staţiei spaţiale Talos I folosind atât o serie de arme originale, cât şi puterile speciale împrumutate de la inamicii extratereştri.

Menţiuni: CALL OF DUTY: WWII, DESTINY 2


ACTION (JOCURI DE ACŢIUNE)

UNCHARTED: THE LOST LEGACY
(Naughty Dog/Sony Interactive Entertainment)
PlayStation 4

Pentru al doilea an consecutiv, cei de la Naughty Dog ne dovedesc încă o dată că sunt unul dintre cele mai capabile studiouri din industrie, Uncharted: The Lost Legacy depăşindu-şi cu mult condiţia iniţială (proiectul a fost pornit drept un simplu DLC pentru Uncharted 4). Avem din nou parte de acţiunea cinematică caracteristică seriei, de o prezentare grafică fără cusur, dar şi de dovada că seria poate merge mai departe şi fără aportul fostului său erou Nathan Drake.

HELLBLADE: SENUA’S SACRIFICE
(Ninja Theory)
PS4/PC

Hellblade: Senua’s Sacrifice a fost una dintre cele mai plăcute surprize ale anului, jocul celor de la Ninja Theory dovedind că pasiunea şi dedicaţia pot suplini cu succes lipsa unui buget substanţial. Mai mult, subiectul sensibil abordat de joc, alături de nivelul grafic excepţional pentru un titlu independent au făcut uitate relativa repetitivitate şi lipsa de complexitate a altor elemente de gameplay, oferind lui Hellblade un bine meritat loc în lista noastră de recomandări.

Menţiuni: NIER: AUTOMATA


ADVENTURE (AVENTURĂ)

THIMBLEWEED PARK
(Terrible Toybox)
PS4/Xbox One/ Switch/PC/Mac/iOS/Android

În ceea ce priveşte titlurile de aventură clasică, de tip point and click, putem spune fără dubii că Thimbleweed Park nu a avut rival în cursul acestui an. Şi, dacă aruncăm o privire la numele din spatele acestui joc, înţelegem de ce: Thimbleweed Park este opera a doi foşti membri marcanţi ai echipei LucasArts: Ron Gilbert şi Gary Winnick. Aşadar, asteptaţi-vă la o poveste sărită de pe fix, personaje pe cât de misterioase, pe atât de amuzante, revenirea clasicei interfeţe bazate pe verbe, precum şi un look retro cum nu se poate mai potrivit pentru un astfel de joc.

FULL THROTTLE REMASTERED
(Double Fine Productions)
PS4/PS Vita/PC/Mac

Şi, pentru că atunci când vorbim de aventură cu greu putem uita de LucasArts, al doilea loc în lista noastră de recomandări este ocupat de Full Throttle Remastered. Ediţia adusă la zi a clasicului joc LucasArts a fost atent retuşată chiar de către părintele său Tim Schafer şi echipa sa de la Double Fine Productions. Dacă aţi ratat originalul, lansat la mijlocul anilor ’90, acum nu mai aveţi nicio scuză.

Menţiuni: LIFE IS STRANGE: BEFORE THE STORM, LITTLE NIGHTMARES, GUARDIANS OF THE GALAXY


Nu uitaţi să reveniţi pe Go4games până la sfârşitul anului pentru următoarele părţi ale listei noastre de recomandări. În cazul în care aţi ratat prima parte a listei dedicate jocurilor anului 2017, o puteţi consulta aici. De asemenea, nu uitaţi să ne împărtăsiţi şi opiniile voastre despre ce titluri din 2017 ar merita să se afle printre aceste recomandări.

Jocurile anului 2017 – recomandările Go4games (partea I): RPG, Racing, Strategie
Jocurile anului 2017 – recomandările Go4games (partea a II-a): Shooter, Action, Adventure
Jocurile anului 2017 – recomandările Go4games (partea a III-a): Sport, Horror, Open World
Jocurile anului 2017 – recomandările Go4games (partea a IV-a): Fighting, Platformer, Multiplayer
Jocurile anului 2017 – recomandările Go4games (partea a V-a): Grafică, Poveste, Premiul de excelenţă, Dezamăgirea anului

Urmărește Go4Games.ro pe Google News