Rocket League devine Free-to-play și va putea fi jucat gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 22.07.2020
Rocket League devine Free-to-play și va putea fi jucat gratuit

După aproape cinci ani de la apariție, foarte popularul joc de fotbal cu mașini Rocket League este pe cale să facă trecerea către o nouă etapă. Mai exact, Rocket League va deveni gratuit, urmând să migreze către modelul de distribuție Free-to-play. Această tranziție va avea loc un pic mai târziu în timpul verii acestui an.

Echipa producătoare de la Psyonix (achiziționată anul trecut de Epic Games) dă asigurări că această tranziție la modelul gratuit Free-to-play nu va afecta gameplay-ul de bază din Rocket League. Vor fi alterate însă o parte dintre meniurile jocului, iar îmbunătățiri vor fi aduse unor moduri de joc precum Tournaments și Challenges. De asemenea, odată cu această trecere la modelul de distribuție Free-to-play, va fi introdusă și progresia comună pentru toate platformele. Astfel, veți înregistra progres pe același cont Epic Games indiferent dacă jucați Rocket League pe una dintre console sau pe PC.

Rocket League gratuit

Migrează către Epic Games Store pe PC

Odată cu această schimbare de strategie, Rocket League va avea o nouă casă pe PC: Epic Games Store. Această versiune a jocului va fi identică cu ceea ce întâlniți pe celalalte platforme, inclusiv Steam, și va beneficia de multiplayer cross-platform cu toate celelalte ediții de Rocket League, inclusiv între Epic Games Store și Steam.

Totuși, începând cu această nouă etapă a jocului, Rocket League nu va mai fi disponibil pe PC pentru noii jucători decât prin intermediul Epic Games Store. Toți cei care dețineau deja jocul pe Steam îl vor putea accesa, descărca și rula în continuare, însă Rocket League nu va mai fi disponibil pe Steam pentru nou-veniți odată cu această tranziție către Free-to-play. De asemenea, clienții deja existenți pe Steam vor primi toate update-urile și îmbunătățirile ce urmează să fie lansate în viitor pentru Rocket League.

Rocket League gratuit

Recompense pentru veterani

De asemenea, indiferent de platformă, toți cei care au jucat sau vor juca meciuri online de Rocket League înainte de trecerea jocului la modelul gratuit vor primi câteva recompense:

  • Toate DLC-urile Rocket League lansate înainte de trecerea la disponibilitatea Free-to-play
  • Titlul de onoare “Est. 20XX” ce va marca anul în care ați jucat Rocket League pentru prima dată
  • Peste 200 de item-uri in-game upgradate la nivelul de calitate “Legacy” (se vor activa odată cu trecerea jocului la modelul Free-to-play)
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner
  • Faded Cosmos Boost

Jucătorii de Rocket League nu ar trebui să-și facă probleme în privința inventarului deblocat de-a lungul anilor: acesta va fi păstrat și rămâne disponibil și după ce jocul va trece la disponibilitatea gratuită. În plus, odată cu tranziția către progresia cross-platform, atât item-urile deblocate, cât și ranking-ul Competitiv vor fi disponibile pe toate platformele pe care jucați Rocket League, prin intermediul contului comun Epic Games.

Rocket League este disponibil pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Mac și PC, urmând să devină gratuit mai târziu în cursul verii anului 2020.

Rocket League gratuit

Sursa: RocketLeague.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News