Epic Games a achiziţionat studioul Psyonix, Rocket League va migra către Epic Games Store

Autor: Cosmin Aionita | 02.05.2019
Epic Games a achiziţionat studioul Psyonix, Rocket League va migra către Epic Games Store

Studioul Psyonix, autorul jocului Rocket League – unul dintre cele mai accesibile şi populare titluri lansate în ultimii ani – a anunţat în mod oficial că a fost achiziţionat de una dintre cele mai controversate companii ale momentului: Epic Games.

Producătorii fenomenului Fortnite au stârnit destule discuţii în contradictoriu în ultima vreme din cauza noului lor serviciu de distribuţie digitală – Epic Games Store – şi a plăţilor făcute către diferiţi alţi publisheri pentru asigura o serie de exclusivităţi de calibru pentru acesta. Nu a ajutat nici legătură pe care Epic o are cu compania chinezească Tencent, aceştia fiind acuzaţi că spionează şi strâng date de la utilizatori prin intermediul clientului Epic Games Store.

Epic Games Psyonix

În aceste condiţii, este lesne de înţeles de ce fanii Rocket League ar putea avea motive de îngrijorare legate de trecerea celor de la Psyonix în “curtea” Epic Games. Totuşi, autorii lui Rocket League ne asigură că această achiziţie nu va influenţa cu nimic experienţa de joc din Rocket League, ecosistemul acestuia urmând să rămână neschimbat. Mai mult, implicarea celor de la Epic Games ar urma să ajute scena de eSports din jurul lui Rocket League.

Evident, odată cu trecerea Psyonix şi Rocket League sub acoperişul Epic Games, jocul urmează să migreze către Epic Games Store spre sfârşitul acestui an. Până la finele lui 2019 însă, Rocket League va continua să fie disponibil prin intermediul tuturor magazinelor şi serviciilor de distributie digitală deja existente.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News