Am descoperit dispozitivul de gaming pe mobil de care nu știam că am nevoie

Autor: Adrian Popa | 12.08.2022
Am descoperit dispozitivul de gaming pe mobil de care nu știam că am nevoie

Am început recent să petrec din nou mai mult timp în jocurile video mobile, iar unele dintre titlurile jucate solicită destul de mult dispozitivul. Nu dețin un smartphone dedicat de gaming. Folosesc un telefon ASUS Zenfone 8 Flip, cu chipset Snapdragon 888 și 8 GB memorie RAM. Dispozitivul poate rula cam orice joc disponibil în Google Play, dar are o problemă destul de mare cu supraîncălzirea în cazul titlurilor cu grafică avansată. Acest procesor este recunoscut pentru faptul că se supraîncălzește, iar Zenfone 8 Flip nu are un sistem de răcire avansat.

Am jucat timp de câteva săptămâni World of Tanks Blitz (WoTB) cu setările grafice pe High, iar temperatura telefonului ajungea frecvent la 46 de grade Celsius. Se știe că o temperatură de peste 45 de grade poate degrada rapid bateria dispozitivului, dar și alte componente.

Am căutat modalități de a juca WoTB la calitate maximă fără a afecta serios telefonul. Țineam un ventilator portabil orientat spre telefon în timp ce mă jucam sau încercam să petrec mai mult timp în încăperea în care am aer condiționat. Chiar și așa, temperatura medie se situa undeva la 41 de grade Celsius. Atunci când plecam de acasă toate aceste soluții nu mai erau disponibile.

Inspirat de accesoriul AeroActive Cooler 6, lansat împreună seria de telefoane de gaming ROG Phone 6, am căutat un cooler pentru telefon pe internet și am dat peste un dispozitiv 3-în-1 interesant.

Citește și > Fill The Fridge: Jocurile hypercasual, care nu solicită prea mult creierul, sunt pe val acum

Produsul, numit „GamePad Controller Mobil Ventilat”, este produs de o firmă no-name din China. Acesta este un cooler-controller-power bank. Pe lângă faptul că răcește telefonul, dispozitivul face din gamingul mobil o activitate mult mai comodă. Nu mi-au mai amorțit degetele, care înainte mi se încordau deseori pe rama îngustă a telefonului în timpul momentelor mai tensionate din joc. Mai mult, temperatura telefonului a ajuns destul de rar la 37 de grade Celsius după ce am început să folosesc GamePad-ul. Totodată, bateria externă îmi oferă cel puțin două ore suplimentare de gaming pe mobil.

Dispozitivul poate fi folosit împreună cu telefoane mici, precum iPhone SE, dar și cu „giganți” precum Zenfone 8 Flip.

Bateria încorporată, cu capacitate de 4.000 mAh, oferă energie pentru ventilator, dar poate fi folosită și pentru alimentarea telefonului. Pe partea din spate sunt disponibile două porturi, unul micro-USB (pentru încărcarea GamePad-ului) și altul USB-A (pentru furnizarea de energie către alte dispozitive). În cutie este inclus un cablu de la micro-USB la USB-A.

Pornirea ventilatorului se face prin apăsarea lungă a unui mic buton din apropierea porturilor.

Telefonul se prinde în dispozitiv printr-un sistem cu arcuri care poate fi ajustat pe verticală. Produsul este compatibil cu majoritatea smartphone-urilor disponibile pe piață.

Sunt disponibile și două trigger-e metalice, tot în partea din spate. Ventilatorul este silențios, iar autonomia acestuia, cu bateria încărcată complet, este foarte mare. De obicei încarc acumulatorul complet noaptea, iar a doua zi folosesc dispozitivul timp de câteva ore.

Am achiziționat produsul la prețul de 89 de lei și îl recomand pentru toți gamerii pe mobil care sunt îngrijorați de faptul că pot degrada bateria telefonului atunci când se joacă mult timp pe acesta. În această perioadă, când temperaturile sunt caniculare, un astfel de dispozitiv este mai necesar ca niciodată. Producători precum Nintendo sau Valve le-au recomandat utilizatorilor să evite folosirea consolelor Switch și Deck afară, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News