ASUS a lansat seria de smartphone-uri de gaming ROG Phone 6, alături de accesorii. Preț și disponibilitate în România

Autor: Adrian Popa | 06.07.2022
ASUS a lansat seria de smartphone-uri de gaming ROG Phone 6, alături de accesorii. Preț și disponibilitate în România

ASUS a lansat oficial noile sale smartphone-uri de gaming din seria ROG Phone 6, care include modelul standard și o versiune Pro, cu mai multă memorie RAM. Alături de telefoane, compania a prezentat căștile de gaming ROG Cetra True Wireless și accesorii pentru telefoane.

Cele două modele din familia ROG Phone 6 arată similar și au caracteristici tehnice în mare parte identice: chipset-uri Snapdragon 8+ Gen 1, ecrane AMOLED de 6,78” (cu certificate HDR 10+ și rată de refresh de până la 165 Hz), capacitate de stocare internă de până la 512 GB și baterii de 6.000 mAh. Acumulatorul se încarcă rapid, la 65 W.

ROG Phone 6 Pro vine cu 18 GB memorie RAM. Modelul standard poate fi achiziționat cu până la 16 GB.

Telefoanele de gaming au sistem de răcire avansat, numit GameCool 6. Acesta răcește procesorul din toate direcțiile, are cameră de vapori cu 30% mai mare și foi de grafit cu 85% mai mari.

Smartphone-urile dispun de sistem triple-camera: senzor principal Sony de 50 MP, senzor ultrawide de 13 MP și macro de 5 MP. Camera frontală are senzor de 12 MP.

Terminalele dispun de două difuzoare, care oferă sunet stereo, optimizat în colaborare cu specialiștii de la Dirac. Seria ROG Phone 6 include jack audio universal de 3.5 mm.

Citește și: Bang & Olufsen Beoplay Portal review: Căști de gaming wireless high-end cu tehnologie ANC de excepție

Ambele modele de telefoane oferă rezistență medie la apă (certificare IPX4). Asta înseamnă că nu vor păți nimic dacă sunt stropite cu apă.

Multe modele de căști și accesorii, lansate împreună cu seria ROG Phone 6

Compania a anunțat și căștile ROG Cetra True Wireless Pro, care pot fi folosite cu fir sau în mod wireles. Există și o versiune standard, ROG Cetra True Wireless (nu oferă și conexiune prin fir). Căștile dispun de ESS Quad DAC și un microfon care permite atenuarea zgomotului de fundal. Modelul Pro dispune de tehnologie ANC.

Căștile ROG Cetra True Wireless

Totodată, ASUS a anunțat ROG Delta S Wireless, primul set de căști de gaming ROG cu două moduri de conectare wireless: 2.4 GHz sau Bluetooth. Compania a prezentat și ROG Delta S Core, o cască ușoară de gaming, cu greutate de 270 de grame.

ASUS a anunțat și accesorii pentru telefoanele sale de gaming, inclusiv dispozitivul de răcire AeroActive Cooler 6 (care poate scădea temperatura de la suprafața telefonului cu până la 25 de grade Celsius), ROG Kunai 3 Gamepad și o protecție pentru ecran din sticlă numită ROG Phone 6 Glass Screen Protector.

ROG Phone 6 va fi disponibil, la sfârșitul lunii august, în culorile Phantom Black și Storm White, fiind echipat cu iluminarea Aura RGB pe spate. Prețurile acestui model pornesc, pe piața locală, de la 5.100 de lei și ajung la 5.800 de lei. Până pe 7 august, utilizatorii pot beneficia de oferta Early Bird în magazinul online oficial ASUS România: fiecare telefon comandat va fi însoțit de un accesoriu cadou, un AeroActive Cooler 6.

ROG Phone 6 Pro este disponibil exclusiv în culoarea Storm White și este dotat cu un mini-display color ROG Vision pe spate. Acest model are un preț recomandat de 6.600 de lei și va fi disponibil la sfârșitul lunii august.

Foto: ASUS

Urmărește Go4Games.ro pe Google News