Bravia XR: Ce noutăți aduc pentru gameri noile televizoare high-end Sony din 2023

Autor: Adrian Popa | 02.03.2023
Bravia XR: Ce noutăți aduc pentru gameri noile televizoare high-end Sony din 2023
Foto: Sony

Sony a anunțat noua sa linie de televizoare high-end din 2023, care include patru modele Bravia XR: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED și A80L OLED. Acestea sunt echipate cu noul senzor de imagine XR. Compania a lansat și trei modele mai accesibile, care folosesc vechiul procesor X1.

Noile televizoare din gama Bravia XR rulează platforma Google TV și vin cu upgrade-uri destul de modeste, însă includ caracteristici noi pentru gaming, pe care noi ne vom concentra.

Ca și modele de la Samsung, LG sau Hisense, dispozitivele Sony vor oferi un meniu, numit Gamer Mode, pentru setări care țin de gaming. De acolo vor putea fi activate sau dezactivate funcții precum VRR sau Motion Blur, setat un egalizator pentru negru sau ajustat contrastul.

Noul meniu Gamer Mode de pe televizoarele Sony.

Există chiar și o opțiune pentru ajustarea ferestrei în care este rulat jocul, în cazul în care utilizatorul nu vrea să îl joace full-screen pe un ecran imens. Mai mult, va putea fi adăugată o țintă (crosshair) permanentă în centrul ecranului.

Citește și: Modelul LG, detronat? S-ar putea ca Philips să ofere cel mai bun televizor de gaming în 2023

Va fi disponibil și un mod ecran împărțit, care le va permite utilizatorilor să se joace într-o parte a ecranului, iar în cealaltă să urmărească, de exemplu, YouTube. Caracteristica poate fi utilă pentru cei care au nevoie de ajutor în anumite etape din jocuri.

Cele patru televizoare oferă calibrare HDR automată și ajustare automată a tonurilor cromatice în jocurile rulate de pe PlayStation 5.

Nu toate caracteristicile din Gamer Mode vor fi disponibile imediat. Unele vor fi adăugate mai târziu prin actualizări software.

Sony nu a anunțat încă prețurile pentru televizoarele din seria Bravia XR.

Sursa: Sony

Urmărește Go4Games.ro pe Google News