Chromebook-urile cu procesoare AMD Ryzen primesc suport pentru Steam

Autor: Adrian Popa | 04.11.2022
Chromebook-urile cu procesoare AMD Ryzen primesc suport pentru Steam
HP Elite c645 14 G2, chromebook cu procesor AMD Ryzen.

AMD și Google au anunțat că laptopurile cu sistem de operare Chrome OS care folosesc procesoare Ryzen pot rula acum jocuri prin intermediul platformei Steam.

Odată cu acest anunț, programul Steam pentru Chromebook-uri intră în faza beta. În prima fază au fost suportate doar câteva dispozitive cu procesoare Intel.

Modelele Ryzen acceptate sunt Ryzen 7 5825C și Ryzen 5 5625C. Pentru a rula Steam, dispozitivele trebuie să aibă minim 8 GB memorie RAM.

AMD anunță că sunt disponibile 50 de jocuri care pot fi rulate pe chromebook-uri echipate cu procesoarele sale. Printre acestea se numără: Age of Empires II: Definitive Edition, Civilization V, Half-Life 2, Left 4 Dead 2, Portal 2 sau The Witcher 3: Wild Hunt.

Citește și: Fanii „The Witcher” cred că știu de ce pleacă Henry Cavill

Compatibilitatea pe Chrome OS este asigurată de Proton, un layer care le permite jocurilor video de Windows să ruleze pe platforme bazate pe Linux. Proton este utilizat și de consola Steam Deck de la Valve.

Memoria de minim 8GB s-ar putea să nu fie suficientă pentru anumite titluri, așa că Google notează că ar fi recomandat ca laptopurile să aibă 16 GB RAM.

De exemplu, The Witcher 3: Wild Hunt este unul dintre titlurile care necesită 16 GB. Chiar și așa, Google recomandă, în faza beta, setarea graficii pe nivelul „low” în acest caz.

Recent au fost lansate primele Chromebook-uri de gaming, de la Acer, Lenovo și Asus. Acestea sunt concepute pentru a rula servicii de gaming în cloud, precum Nvidia GeForce Now sau Xbox Cloud Gaming. Dispozitivele includ tastaturi optimizate pentru jocuri, modemuri Wi-Fi de ultimă generație și display-urile rapide.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News