Cum poți mina, cel mai simplu, criptomonede folosind computerul tău de gaming

Autor: Adrian Popa | 17.02.2022
Cum poți mina, cel mai simplu, criptomonede folosind computerul tău de gaming
Foto: Pexels / Sharad Kachhi

Cei care au investit sume mari într-un PC sau laptop de gaming nu ar fi deranjați să câștige niște bani de pe urma acestuia. O modalitate poate fi minarea de criptomonede.

Persoanele care au cunoștințe mai avansate pot alege programe mai complexe, dar pentru începători probabil cea mai bună opțiune este NiceHash.

Serviciul le permite posesorilor de computere puternice să vândă puterea de procesare a acestora unor mineri de Bitcoin.

Pașii sunt următorii:

– Trebuie creat un cont pe site-ul Nicehash.com.
– Se descarcă programul NiceHash, versiunea QuickMiner, de pe site-ul oficial.
– După instalare trebuie introdusă adresa NiceHash, care se găsește pe site.
– Mulți specialiști recomandă oprirea minării prin intermediul procesorului (CPU), de la secțiunea Devices din program.
– Se apasă butonul Play.

Este recomandată dezactivarea minării prin intermediul procesorului pentru a fi redus consumul de energie. Astfel, toată treaba va fi făcută de acceleratorul grafic.

Orice posesor de monede virtuale are nevoie de un portofel crypto sigur

După ce în cont încep să se strângă monede virtuale, trebuie găsit un loc sigur în care acestea să fie stocate. Serviciul NiceHash oferă un portofel crypto, dar acesta nu oferă siguranța altor produse de pe piață. Cinci portofele pentru criptomonede foarte bune sunt: Coinbase Wallet, Mycelium, Ledger Nano X, Exodus și Electrum.

Înainte de a explica ce face fiecare trebuie precizat faptul că există două categorii de portofele crypto, „cold” și „hot”. Cele din prima categorie sunt hardware și nu sunt conectate la internet, pentru securitate sporită. Cele „hot” sunt software, fiind conectate la internet. Astfel, acestea sunt mai vulnerabile, dar mai ușor de utilizat.

Citește și: Studiu: Majoritatea dezvoltatorilor de jocuri nu sunt interesați de NFT-uri și plăți cu criptomonede

Coinbase Wallet este un portofel hot foarte bun pentru începători. Are interfață ușor de folosit și este sigur, fiind operat de creatorii uneia dintre cele mai mari platforme de tranzacționare de criptomonede din lume. Mycelium este cel mai bun portofel pentru dispozitive mobile, dar nu suportă multe criptomonede, fiind compatibil doar cu Bitcoin, Ethereum și monedele digitale care folosesc standardul ERC-20 (Tether, Binance Coin, USD coin etc.).

Ledger Nano X este un portofel cold care seamănă cu un stick de memorie. Acesta se conectează la computere printr-un cablu special și la dispozitive mobile prin Bluetooth. Utilizatorii trebuie să stabilească un PIN apoi o frază de 24 de cuvinte care este cheia privată a portofelului. La toate portofelele pentru criptomonede această cheie trebuie păstrată într-un loc sigur, deoarece pierderea ei înseamnă pierderea monedelor virtuale.

Ledger Nano X

Exodus este un portofel cu o interfață excelentă pentru computerele desktop. Acesta suportă peste 180 de criptomonede și este integrat în platforma Exodus pentru tranzacții cripto rapide.

Electrum este un portofel dedicat pentru Bitcoin, care nu acceptă alte monede digitale. Acesta oferă securitate sporită (permite autentificarea în doi pași), iar tarifele pot fi personalizate în funcție de timpul necesar pentru execuția tranzacțiilor.

Înainte de a alege portofelul potrivit ar trebui să studiați, pe site-urile dezvoltatorilor, care sunt tarifele percepute.

Modificări care trebuie făcute la PC

Pentru ca factura la electricitate să nu urce la cer, ar fi bine ca utilizatorii de NiceHash care minează folosind unitatea GPU să reducă, cu programul MSI Afterburner, limita de putere (Power Limit) până la maxim 80%. O puteți reduce și mai mult dacă profitabilitatea nu este cea dorită.

Pentru a mina cu succes, computerul trebuie să stea pornit în timpul activității. Din secțiunea Power Options din Control Panel se schimbă setările pentru ca PC-ul să nu se oprească niciodată.

Apoi, la Chose or customize a power plan trebuie selectată opțiunea High performance. Dacă acesta nu există deja, ea poate fi creată de la secțiunea Create power plan.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News