DualSense Edge: când se lansează și cât va costa controller-ul premium de la Sony

Autor: Cosmin Aionita | 19.10.2022
DualSense Edge: când se lansează și cât va costa controller-ul premium de la Sony
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony a revenit cu informații importante despre noul model de controller DualSense Edge, dezvăluit în vara acestui an la Gamescom. Acesta va fi disponibil la nivel global începând cu 26 ianuarie 2023, la un preț recomandat de vânzare pentru Europa de 239,99€. Module de stick-uri analogice suplimentare vor fi disponibile din aceeași dată, la un preț recomandat de 24,99€.

Precomenzile pentru noul controller DualSense Edge și modulele suplimentare de stick-uri analogice vor fi disponibile începând cu 25 octombrie 2022.

Iată ce va fi inclus în pachetul unui asemenea controller DualSense Edge:

  • Controller-ul wireless DualSense Edge
  • Cablu textil USB
  • 2 capete standard pentru stick-urile analogice
  • 2 capete înalte pentru stick-urile analogice
  • 2 capete scunde pentru stick-urile analogice
  • 2 clapete plasabile pe spate de tip „half dome”
  • 2 clapete plasabile pe spate de tip „lever”
  • Ambalaj pentru conector
  • Husă/carcasă pentru controller și accesorii
DualSense Edge
Foto: Sony Interactive Entertainment

Schema de control aferentă controller-ului va putea fi personalizată în detaliu, cu posibilitatea de a schimba funcțiile anumitor butoane sau chiar de a le dezactiva complet. De asemenea, senzitivitatea stick-urilor analogice, precum și dead zone-urile acestora vor putea fi ajustate. De același tratament vor beneficia și triggerele rezistive, cărora le veți putea modifica cursa sau dead zone-urile după preferințe.

Schemele de control astfel ajustate vor putea fi salvate independent chiar pe dispozitiv, cu profiluri dedicate fiecărui joc în parte. Iar comutarea între aceste profiluri va putea fi realizată chiar de pe dispozitiv, prin intermediul proaspăt adăugatului buton Fn, ce va putea fi utilizat și pentru a modifica volumul pentru porțiunea audio din joc sau a voice chat-ului.

DualSense Edge
Foto: Sony Interactive Entertainment

DualSense Edge va beneficia și de posibilitatea de a schimba atât stick-urile analogice, cât și clapetele de pe spatele dispozitivului. Trei tipuri de stick-uri vor fi disponibile în pachet (standard, înalte sau joase), alături de două tipuri de clapete-spate (half-dome și lever). Acestora le vor putea fi asociate ce funcții dorește jucătorul.

Nu în ultimul rând, modelul Edge va beneficia de opțiunile inovative introduse de controllerele DualSense: feedback haptic în jocurile pentru PlayStation 5, triggere rezistive, microfon inclus, senzori de mișcare etc.

DualSense Edge
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News