DualSense Edge este noul controller avansat pentru PlayStation 5. Ce funcții noi aduce

Autor: Cosmin Aionita | 24.08.2022
DualSense Edge este noul controller avansat pentru PlayStation 5. Ce funcții noi aduce
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sony a ales scena de la Gamescom 2022 Opening Night Live pentru a prezenta, în premieră, noul controller DualSense Edge pentru PlayStation 5. Este vorba despre o versiune avansată a gamepad-ului DualSense, ce va oferi optimizări hardware și software dedicate jucătorilor cu adevărat pretențioși.

Schema de control aferentă controller-ului va putea fi personalizată în detaliu, cu posibilitatea de a schimba funcțiile anumitor butoane sau chiar de a le dezactiva complet. De asemenea, senzitivitatea stick-urilor analogice, precum și dead zone-urile acestora vor putea fi ajustate. De același tratament vor beneficia și triggerele rezistive, cărora le veți putea modifica cursa sau dead zone-urile după preferințe. Spre exemplu, o cursă mai scurtă este recomandată pentru shootere, în timp ce o cursă lungă oferă un nivel de precizie mai bun în jocurile de racing.

Schemele de control astfel ajustate vor putea fi salvate independent chiar pe dispozitiv, cu profiluri dedicate fiecărui joc în parte. Iar comutarea între aceste profiluri va putea fi realizată chiar de pe dispozitiv, prin intermediul proaspăt adăugatului buton Fn, ce va putea fi utilizat și pentru a modifica volumul pentru porțiunea audio din joc sau a voice chat-ului.

DualSense Edge
Foto: Sony Interactive Entertainment

Controller-ul DualSense Edge va beneficia și de posibilitatea de a schimba atât stick-urile analogice, cât și clapetele de pe spatele dispozitivului (la rândul său, o noutate). Trei tipuri de stick-uri vor fi disponibile (standard, înalte sau joase), alături de două tipuri de clapete-spate (half-dome și lever). Acestora le vor putea fi asociate ce funcții dorește jucătorul.

Evident, după cum lasă de înțeles și denumirea acestui dispozitiv, DualSense Edge va beneficia de opțiunile inovative introduse de controllerele DualSense: feedback haptic în jocurile pentru PlayStation 5, triggere rezistive, microfon inclus, senzori de mișcare etc.

DualSense Edge
Foto: Sony Interactive Entertainment

Pe lângă seturile adiționale de stick-uri și clapete, DualSense Edge va fi livrat și cu un cablu USB Type-C înfășurat în material textil, pentru încărcare, dotat și cu un sistem de prindere pentru a nu se detașa de controller în momentele mai sensibile. Toate acestea vor fi incluse într-o husă special concepută pentru a găzdui și a încărca controller-ul și accesoriile acestuia.

Detalii suplimentare despre DualSense Edge, precum prețul dispozitivului și perioada sa de lansare, vor fi dezvăluite în următoarele luni.

DualSense Edge
Foto: Sony Interactive Entertainment

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News