AQIRYS Ymir review: Scaun de gaming elegant și solid ca un tanc

Autor: Adrian Popa | 17.01.2022
AQIRYS Ymir review: Scaun de gaming elegant și solid ca un tanc

După ce popularitatea jocurilor video a explodat în timpul pandemiei, accesoriile de gaming au apărut peste tot. Le găsim, pe lângă magazinele de electronice sau cele online, la IKEA, Carrefour și chiar la Dedeman.

La mare căutare sunt scaunele de gaming. Se găsesc modele pentru toate buzunarele, cu prețuri de la câteva sute la câteva mii de lei. Modelele ieftine trebuie, însă, evitate, deoarece pot afecta sănătatea celor care petrec ore în șir în fața computerului. Asta deoarece multe scaune nu asigură o poziție corectă a corpului, iar utilizatorii se pot trezi cu dureri de spate și chiar cu afecțiuni ale coloanei vertebrale.

AQIRYS, un jucător tot mai important pe piața locală a accesoriilor de gaming, a lansat recent propria gamă de scaune. Din familie fac parte patru produse: Ymir, Calypso, Hyperion și modelul mai accesibil Fenrir.

Am testat modelul Ymir, care impresionează prin design și calitatea construcției. Scaunul este acoperit cu material textil rezistent, puțin catifelat și plăcut la atingere. Materialul nu e doar frumos, ci are și alte caracteristici interesante. Este tratat pentru a nu se păta și pentru a nu arde în caz de incendiu.

Modelul pare solid în imaginile de prezentare, iar această caracteristică este confirmată în timpul procesului de asamblare. Baza metalică, pe care se află roțile, are diametru mare (70 cm), iar spițele în formă de elice de avion sunt dotate cu suporturi din plastic pentru talpa piciorului.

Baza este realizată dintr-un aliaj rezistent de aluminiu. Celelalte elemente metalice sunt construite din oțel, iar scaunul poate susține persoane cu greutate de până la 160 de kg.

Baza cu roți este unită de scaun printr-un cilindru cu gaz de clasă 4, cea mai bună posibilă.

Înclinarea șezutului se face de la maneta din partea stângă, de sub scaun, iar înălțimea se ajustează de la maneta din partea dreaptă. Pentru ajustarea spătarului, pârghia se găsește pe partea dreaptă, în lateralul șezutului.

AQIRYS Ymir vine cu o surpriză în cutie

Scaunul este destul de mare, lucru care nu se vede clar în imaginile de prezentare. Dacă aveți un birou mic ați face bine să căutați un model mai „suplu”. Poate de la dimensiuni vine și numele. Ymir era un gigant din mitologia nordică. Scaunul este și greu: cântărește 28,5 kg.

Modelul nu oferă reglaj pentru zona lombară, ci permite doar ajustarea suportului pentru spate. Acesta poate fi mișcat de la 90 la 155 de grade. Ca la multe alte scaune de acest fel este disponibilă în cutie, pe lângă suportul pentru cap, o pernuță pentru spate care are spumă cu memorie. Pentru restul scaunului a fost folosită spumă cu densitate mare, rezistentă la deformare.

Ymir are suporturi pentru mâini „3D”, care pot fi reglate pe înălțime, dar și rotite spre stânga și dreapta sau împinse înainte și înapoi. Ce mă deranjează la suporturile pentru mâini este că se rotesc prea ușor. Aș fi preferat un mecanism ceva mai rigid. Cotierele sunt mult mai late și confortabile decât cele de pe alte modele de scaune de gaming.

Neobișnuită este surpriza inclusă de producător în cutie. Pe lângă rotițele obișnuite, care au suprafața din naylon, este inclus un set suplimentar de roți foarte silențioase, cu suprafață din silicon. Acest material previne și deteriorarea suprafeței pe care stă și se mișcă scaunul.

Concluzie

Sunt puține lucruri pe care le pot reproșa acestui scaun. Singurul lucru care mă deranjează este, cum am scris mai sus, faptul că suporturile pentru mâini se învârt prea ușor spre stânga sau spre dreapta.

Personal, apreciez faptul că șezutul este tare, dar sunt clienți care își doresc ca acest element să fie mai moale. Ymir nu este pentru ei.

Datorită culorilor plăcute și a materialelor premium folosite în construcție, Ymir este un produs elegant care poate fi folosit și pe post de scaun de birou. Produsul nu „strigă”, ca alte modele: „Priviți-mă! Sunt un scaun de gaming!”.

AQIRYS Ymir are un preț recomandat de 1.800 de lei și se găsește în cam toate magazinele online importante din România.

CITEȘTE ȘI:

Secretlab aduce magneții și pe scaunele sale de gaming

AQIRYS Doradus review: Un mouse de gaming ușor ca un fulg

IKEA aduce în România mobilierul pentru gameri dezvoltat împreună cu ROG

Părţi pozitive
  • Elegant și solid
  • Construit din materiale premium
  • Vine cu un set suplimentar de roți silențioase
Părţi negative
  • Suporturile pentru mâini se rotesc prea ușor
  • Este greu
Urmărește Go4Games.ro pe Google News