Logitech G G502 X review: Reinterpretarea unui mouse de gaming foarte popular

Autor: Adrian Popa | 28.09.2022
Logitech G G502 X review: Reinterpretarea unui mouse de gaming foarte popular

Logitech G a lansat recent seria de mouse-uri G502 X, din care fac parte trei versiuni: standard (cu fir), Lightspeed (wireless) și Plus. Dispozitivele sunt urmașele popularului model G502, lansat în 2014.

Am primit la teste versiunea cu fir. Încep prin a lăuda Logitech G pentru eforturile pe care le face pentru protejarea mediului. Mouse-ul vine într-o cutie realizată din carton provenit din surse reciclabile, iar dispozitivul este împachetat în hârtie, în loc de plastic sau alte materiale dăunătoare pentru mediu, ceva ce nu am mai văzut până acum la un dispozitiv electronic. Chiar și micile sârme cu care este legat cablul mouse-ului au învelișul din hârtie. Jos pălăria la acest capitol!

Dispozitivul păstrează liniile generale de design ale mouse-ului Logitech G502, dar au fost adăugate elemente noi. Noul model este mai ușor (89 vs 121 de grame), mai fiabil și mai precis. Producătorul a reușit să reducă semnificativ greutatea folosind o carcasă subțire realizată dintr-un material foarte rezistent.

Logitech G G502 X este disponibil în culorile alb și negru. G502 a fost disponibil doar în versiune neagră.

Dispozitivul include 11 butoane, dar funcționează ca 13, deoarece rotița de scroll este multifuncțională și poate fi folosită pentru trei comenzi. Toate butoanele, cu excepția celui pentru scrolling hiper-rapid, pot fi programate din aplicația dedicată.

Mouse-ul are o suprafață mată, fină și plăcută la atingere, care este texturată în lateral – unde ia contact cu degetul mare, inelarul și degetul mic – pentru o prindere mai bună. Logitech G a păstrat suportul pentru degetul mare, un element foarte apreciat pe modelul G502 și care oferă un plus de confort.

Contacte noi, hibride

Dispozitivul vine cu noi contacte hibride optic-mecanice, numite Lightforce. Acestea sunt mai precise, mai rapide și, potrivit producătorului, își păstrează performanțele pe toată durata de viață a dispozitivului. Posibilitatea să mai apară click-urile duble la o singură apăsare de buton, o problemă care a afectat în trecut modele Logitech folosite timp îndelungat, a dispărut acum. Într-adevăr, apăsarea butoanelor principale de pe G502 X este o plăcere. Sunetul scos este mereu același, mișcarea e precisă și identică la fiecare apăsare, iar comenzile sunt preluate imediat.

Noul contact Lightforce.

Mouse-ul vine cu un buton de schimbare a rezoluției senzorului, Shift DPI (Sniper Button), reproiectat. Acesta este acum reversibil și detașabil, pentru a se adapta la mai multe dimensiuni ale mâinilor și stiluri de prindere. Un al doilea buton, mai mic, este disponibil în cutie. Înlocuirea se face ușor, deoarece acest element este prins de mouse printr-un sistem magnetic. Cei care nu doresc butonul, deoarece se tem că îl pot apăsa accidental, îl pot scoate de tot.

Citește și: AQIRYS lansează cel mai avansat mouse din portofoliul său, T.G.A. ALPHA. Dispozitivul poate fi personalizat în detaliu

Totodată, rotița de scroll este mai ușoară, nu se mai clatină ca pe G502 și se mișcă mai ușor. Rotița păstrează modul de scroll foarte rapid, care poate fi activat prin apăsarea butonului din spatele ei.

La bază, Ligitech G G502 X dispune de piciorușe din PTFE (politetrafluoretilenă), un material superior care asigură o deplasare mai ușoară a mouse-ului pe suprafețele pe care este utilizat.

Modelul standard nu vine cu sistem de iluminare RGB, un lucru pe care eu îl apreciez deoarece nu sunt un fan al acestora. Singurul LED disponibil este indicatorul pentru nivelul DPI.

Cablul mouse-ului are o lungime de 2 metri, fiind subțire și moale pentru a nu îi încurca pe utilizatori. Din păcate, cablul este unul de tip standard, acoperit cu cauciuc. Aș fi preferat să fie protejat și cu material textil, deoarece ar fi fost mai rezistent. Cei care au pisici care rod cabluri știu despre ce vorbesc.

Dispozitivul este destul de mare (131,4 x 79,2 x 41,1 mm) și nu este, în opinia mea, recomandat pentru persoanele cu mâini mici.

Dispune de cel mai performant senzor Logitech de până acum

Noul mouse vine cu senzor optic Hero 25K, cel mai avansat din portofoliul Logitech G. Acesta oferă o rezoluție maximă de 25.600 DPI, accelerație 40G, polling rate maxim de 1.000 Hz și viteză de urmărire a suprafeței de contact de peste 400 IPS (inchi/s). Toate aceste valori sunt impresionante, iar utilizatorii le pot ajusta din aplicația dedicată G Hub.

Performanța în jocuri este la nivelul așteptărilor. Am folosit cel mai mult G502 X în World of Tanks, cu rezultate foarte bune. Nu există întârzieri, lag, iar precizia este maximă. Multele butoane programabile pot fi folosite pentru a înlocui comenzi care sunt asociate implicit cu taste.

În memoria internă a dispozitivului pot fi stocate cinci profiluri de utilizatori.

Logitech G G502 X – caracteristicile tehnice pe scurt:

Senzor: Hero 25K, optic
Rezoluție: 25.600 DPI
Accelerație: 40G
Polling rate: 1.000 Hz
Tracking speed: 400 IPS
Switch-uri: Lightforce, hibride optic-mecanice
Iluminare: nu
Număr de butoane: 11
Tip: mouse cu fir
Dimensiuni și greutate: 131,4 x 79,2 x 41,1 mm, 89 de grame
Platforme cu care este compatibil: Windows 10 sau versiune mai nouă, macOS 10.14 sau versiune mai nouă

Concluzie

Logitech G G502 X este un mouse de gaming excelent, mai ales pentru pasionații de genurile shooter și real-time strategy. Este extrem de precis, nu are lag, iar opțiunile de personalizare pentru butoane sunt multe. Datorită rotiței cu mod de scroll ultra-rapid și datorită designului ergonomic, G502 X poate fi și un mouse pentru productivitate foarte bun.

Cred că cei care cumpără acest dispozitiv, disponibil în România la prețul recomandat de aproximativ 380 de lei, nu vor regreta achiziția.

Părţi pozitive
  • Este un mouse foarte precis și rapid
  • Senzația de apăsare a noilor contacte este foarte plăcută
  • Design excelent
  • Greutate redusă
  • Sunt disponibile multe butoane care pot fi personalizate
  • Ambalaj prietenos cu mediul înconjurător
Părţi negative
  • Nu este potrivit pentru cei cu mâini mai mici
  • Cablul nu este protejat cu material textil
Urmărește Go4Games.ro pe Google News