Microsoft ar fi vândut 21 de milioane de console Xbox Series X și S

Autor: Adrian Popa | 04.07.2023
Microsoft ar fi vândut 21 de milioane de console Xbox Series X și S
Foto: Profimedia Images

Microsoft nu a anunțat în mod public câte console Xbox Series X și S a vândut. Cineva a publicat, însă, pe internet un slide, dintr-o prezentare făcută în Brazilia, în cadrul ID@Xbox Developer Accelerator Program, care arată cifra de 21 de milioane de unități. Aflăm, cu această ocazie, și că gigantul american a vândut 58 de milioane de dispozitive Xbox One.

Numărul este impresionant, dar pălește dacă îl comparăm cu vânzările înregistrate de rivala Sony pentru PlayStation 5. Compania japoneză a livrat peste 38,4 milioane de unități până la 1 aprilie 2023. Mai mult, Sony estimează că va vinde 19 milioane de unități PS5 în acest an financiar, care se va încheia la 31 martie 2024.

Însă de departe cea mai populară consolă video de pe piață este Switch. Nintendo a vândut peste 125,6 milioane de unități.

Xbox Series X/S și Sony PS5 au fost lansate pe piață în 2020, iar Switch a debutat pe piață în 2017.

Consolele Microsoft nu se bucură de mare succes în Europa. Pentru fiecare unitate Xbox vândută pe bătrânul continent, Sony vinde patru console PS5, potrivit Comisiei Europene.

Se pare că Xbox Series S este un succes. Microsoft a arătat, în slide-ul prezentat la evenimentul amintit, că 48% dintre clienții acestei console sunt utilizatori noi de Xbox. Înțelegem astfel și mai bine de ce Microsoft a lansat recent o versiune îmbunătățită de Series S, cu capacitate de stocare de 1 TB.

Consolele sunt, însă, amenințate în viitor de dezvoltarea gaming-ului în cloud. Aceste platforme elimină nevoia de hardware nou sau dedicat și pot fi accesate de pe o gamă largă de dispozitive, precum dispozitive mobile, computere, console video, sisteme de infotainment din automobile sau televizoare. Chiar Sony începe să ia foarte în serios gamingul în cloud. Compania a început să testeze streaming-ul din cloud de jocuri pentru PS5.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News