Nibble: Consola DIY care îi învață pe copii lucruri folositoare în timp ce se joacă

Autor: Adrian Popa | 30.01.2023
Nibble: Consola DIY care îi învață pe copii lucruri folositoare în timp ce se joacă

Nibble este o consolă video portabilă care le permite copiilor să învețe programare și lucruri despre electronice în timp ce se joacă.

Copii cu vârste mai mari de 9 ani își pot construi singuri dispozitivul, care vine în bucăți. Un ghid disponibil în pachet (care are peste 100 de imagini) face ca operațiunea, care durează maxim două ore, să fie simplă. În cutie sunt incluse chiar și un ciocan de lipit împreună cu sârmă pentru acesta. Dispozitivul funcționează cu trei baterii AAA.

Nibble
Conținutul pachetului Nibble. (Foto: CircuitMess)

Consola, care arată ca modelele retro, include patru mini-jocuri video: Bonk (de genul Pong), Invaderz (space shooter), Snake (nu mai are nevoie de prezentare) și SpaceRocks (în care jucătorii distrug asteroizi).

Citește și: Ristar, Comix Zone și VectorMan: Pe ce platforme poți juca titlurile retro preferate de Brad Pitt

După ce se plictisește de aceste patru titluri, copilul poate începe să își construiască propriul joc video în editorul de cod CircuitBlocks, similar cu Scratch sau Code.org.

Nibble folosește software open source. Consola costă 100 de dolari și este disponibilă inclusiv în România. Editura Diana oferă dispozitivul la prețul de 475 de lei.

Proiectul Nibble a fost dezvoltat de CircuitMess, un startup din Croația. Echipa lucrează acum la Batmobile, o mașinuță robot care folosește inteligență artificială. Proiectul a fost finanțat cu succes pe platforma de crowdfunding Kickstarter, iar livrările vor începe în luna martie a acestui an.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News