Un producător cunoscut nu va mai lansa plăci video Nvidia: „E vorba de respect”

Autor: Adrian Popa | 19.09.2022
Un producător cunoscut nu va mai lansa plăci video Nvidia: „E vorba de respect”
Foto: Profimedia Images

EVGA, un producător important de componente pentru PC, nu va mai lansa plăci video cu acceleratoare grafice Nvidia. Compania este dezamăgită de relația pe care o are cu producătorul de GPU-uri. De fapt, EVGA nu va mai produce deloc astfel de componente, care în momentul de față generează 80% din veniturile sale.

„E vorba de respect”, a declarat CEO-ul companiei, Andrew Han, făcând referire la relația dintre Nvidia și compania sa. EVGA nu dorește să lucreze nici cu Intel sau AMD pe segmentul de plăci video. Han a adăugat că renunțarea la aceste componente a fost o decizie „ușoară”, deoarece lucrul cu Nvidia este „atât de greu”.

Firma, fondată în 1999, nu va concedia, însă, angajați, ci se va concentra pe celelalte direcții de business. EVGA mai produce plăci de bază, surse și alte componente.

Chiar dacă majoritatea veniturilor sunt generate de vânzările de plăci video, marja de profit este foarte subțire pe acest segment, potrivit lui Han. Pe partea de surse pentru PC-uri profitul este semnificativ mai mare.

Mai mult, partenerii sunt deranjați de lansarea de către Nvidia a plăcilor video Founders Edition.

Potrivit analistului Jon Peddie Research, relația dintre cele două partenere s-a degradat în timp. Nvidia nu a mai informat în ultima vreme EVGA în legătură cu noile lansări, nu a mai promovat marca la evenimente și nici nu a mai ținut la curent compania în legătură cu modificările de prețuri.

Producătorul de componente a anunțat că va continua să ofere suport pentru modelele din portofoliul actual.

De cealaltă parte, Nvidia a făcut un anunț demn de manualele de PR în ceea ce privește situația: „Am avut un parteneriat extraordinar cu EVGA de-a lungul anilor și vom continua să îi susținem în ceea ce privește generația noastră actuală de produse”.

Sursa: Gamer Nexus

Urmărește Go4Games.ro pe Google News