God of War este cea mai de succes lansare PlayStation pe PC

Autor: Cosmin Aionita | 18.01.2022
God of War este cea mai de succes lansare PlayStation pe PC

Cei de la Sony încep să culeagă roadele inițiativei de a-și lansa și pe PC câteva dintre fostele titlurile exclusive de calibru pentru PlayStation 4. Astfel, recent apărutul God of War (2018) pentru PC s-a dovedit a fi cea mai de succes lansare a celor de la PlayStation pe această platformă, dacă ar fi să ne luăm după statisticile înregistrate pe platforma Steam.

Lansat la finele săptămânii trecute pe PC, God of War a strâns un maxim de 73.529 de jucători conectați simultan la joc pe Steam, ocupând unul dintre locurile fruntașe în topul celor mai accesate jocuri de pe platformă. Această prestație a depășit peformanțele înregistrate de precedentele titluri PlayStation lansate pe PC: Horizon: Zero Dawn a înregistrat 56.557 de jucători simultani, în timp ce mai puțin popularul Days Gone s-a mulțumit cu numai 27.450 de utilizatori concomitenți.

Și răspunsul din partea jucătorilor a fost unul bun: în secțiunea de review-uri de pe Steam, God of War are un rating „Overwhelmingly Positive” (97% pozitiv), bazat pe calificativele oferite de peste 9000 de utilizatori, în doar câteva zile. Spre comparație, Horizon: Zero Dawn nu a atins decât un rating „Very Positive” (84% pozitiv, bazat totuși pe un număr de peste 50 de mii de review-uri), iar Days Gone a atins un rating pozitiv 91% (Very Positive), însă cu numai aproape 20 de mii de review-uri.

Cu mici excepții, cum ar fi lipsa unei setări pentru a ajusta FOV-ul, versiunea de PC a jocului God of War s-a dovedit a fi foarte bine optimizată și adaptată acestei noi platforme.

Noi jocuri PlayStation vor fi lansate pe PC

Iar aceste statistici sunt realizate doar pe baza datelor rezultate din platforma Steam. Versiunea pentru PC a jocului God of War este disponibilă și prin intermediul Epic Games Store, deci succesul înregistrat de acest titlu este probabil și mai mare.

Seria de jocuri pe care studiourile PlayStation au de gând să le lanseze și pentru PC nu se oprește însă la God of War. Următoarele titluri de pe această listă sunt Uncharted 4: A Thief’s End și Uncharted: The Lost Legacy, ce vor fi disponibile pe PC, sub forma colecției Uncharted: Legacy of Thieves Collection, mai târziu în cursul anului 2022.

Sursa: VG247

Urmărește Go4Games.ro pe Google News