Hogwarts Legacy a fost cel mai bine vândut joc al anului 2023

Autor: Cosmin Aionita | 11.01.2024
Hogwarts Legacy a fost cel mai bine vândut joc al anului 2023
Foto: WB Games

Publisher-ul Warner Bros. Games și studioul Avalanche Software au anunțat că Hogwarts Legacy, titlul bazat pe seria de cărți Harry Potter scrisă de J. K. Rowling, s-a vândut în nu mai puțin de 22 de milioane de exemplare în cursul anului trecut, devenind astfel cel mai bine vândut joc video la nivel mondial din 2023. Două milioane de exemplare ale jocului au fost comercializate numai în luna decembrie 2023.

Hogwarts Legacy a fost lansat inițial pe 10 februarie 2023, în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC, variantele pentru PlayStation 4 și Xbox One fiind lansate pe 5 mai 2023. În fine, pe 14 noiembrie a fost disponibilă și o ediție pentru Nintendo Switch. În tot acest interval, posesorii jocului au depășit 700 de milioane de ore jucate (707, mai exact), au preparate 819 milioane de poțiuni, au recoltat 1,3 miliarde de plante magice, au salvat 593 milioane de animale magice și au învins nu mai puțin de 4,9 miliarde de vrăjitori întunecați.

Într-o declarație oferită de David Haddad, președintele Warner Bros. Interactive Entertainment, pentru Variety, acesta s-a declarat nu doar încântat de numărul de unități vândute, dar și foarte mândru că jocul a reușit să-i încânte atât de tare pe fani.

Hogwarts Legacy este descris drept un action RPG open world, a cărui acțiune are loc în lumea din romanele Harry Potter. Povestea se desfășoară în secolul al XIX-lea, iar jucătorul are ocazia de a deveni elev în cadrul faimoasei unități de învățământ pentru cei înzestrați în ale magiei, explorând fețe încă nedescoperite ale acestui univers.

Hogwarts Legacy este disponibil acum în versiuni pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, PlayStation 4, Xbox One și Nintendo Switch.

Sursa: VGChartz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News