Câți jucători de FIFA 22 au jucat un meci internațional cu o echipă de femei

Autor: Adrian Popa | 21.07.2022
Câți jucători de FIFA 22 au jucat un meci internațional cu o echipă de femei

Mai puțin de 4% dintre jucătorii de FIFA 22 au jucat un meci cu echipe de femei în cele 10 luni de când titlul a debutat pe piață, potrivit TheGamer.

Publicația a ajuns la această concluzie după ce a analizat datele disponibile pe platformele Xbox, PlayStation și Steam. Mai precis, au verificat câți jucători au primit realizarea Passion, care este acordată celor care au jucat cel puțin un meci cu echipe de femei. Astfel de recompense nu sunt disponibile pe consola Nintendo Switch, așa că aceasta nu a fost luată în calcul.

Passion a fost obținută de 3,3% dintre jucătorii de pe Xbox, de 4,2% pe PlayStation și de 3,9% pe Steam. Rezultă o medie de 3,8% pe cele trei platforme.

TheGamer notează că Electronic Arts ar putea face eforturi mai mari pentru a încuraja jucătorii să folosească echipe de femei. În joc sunt disponibile doar echipe naționale, nu și cluburi. Femeile nu sunt incluse nici în Ultimate Team.

Dezvoltatorii iau măsuri pentru ca femeile să fie mai vizibile

Dezvoltatorul jocului rival Football Manager a anunțat că va adăuga cluburi de femei în joc, dar nu a oferit o dată pentru debutul acestora. Sports Interactive a anunțat și că va permite transferul antrenorilor între echipele de femei și cele de bărbați. De exemplu, Jurgen Klopp va putea fi selectat să antreneze Liverpool FC Women.

Electronic Arts a făcut, însă, un pas important în direcția corectă cu FIFA 23. Pe coperta jocului apare, în premieră, o femeie, australianca Sam Kerr. Mbappe și Kerr vor apărea împreună pe coperta globală a Ultimate Edition.

Kylian Mbappe și Sam Kerr, pe coperta jocului FIFA 23 (Foto: EA)

Totodată, jucătorul francez va apărea pe coperta Ediției Standard, în timp ce fotbalista profesionistă de la Chelsea FC Women va apărea pe coperta Ediției Standard în Australia și Noua Zeelandă.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News