PlayStation a achiziționat platforma de eSports Repeat.gg

Autor: Cosmin Aionita | 19.07.2022
PlayStation a achiziționat platforma de eSports Repeat.gg
Foto: Sony Interactive Entertainment

PlayStation continuă să investească în domeniul sporturilor electronice (eSports), anunțând achiziția platformei Repeat.gg.

Repeat.gg găzduiește leaderboard-uri pentru turnee eSports, menite să înlesnească desfășurarea acestui tip de evenimente. De asemenea, poate urmări prestațiile jucătorilor în anumite jocuri, permițându-le să participe la anumite competiții fără a fi nevoie ca toți concurenții să fie online în același timp.

În total, Repeat.gg a găzduit peste 100.000 de turnee, cu peste 2,3 milioane de participanți.

Și, în ciuda trecerii sub umbrela PlayStation, Repeat.gg va continua să ofere astfel de statistici și pentru jocurile dedicate altor platforme, precum dispozitive mobile, PC sau consolele concurente.

Investiții majore în domeniul eSports

În ultima vreme, cei de la PlayStation au investit mult în segmentul eSports, dar și în ceea ce privește jocurile multiplayer. Spre exemplu, în primăvara anului trecut, Sony Interactive Entertainment a achiziționat Evo, cea mai cunoscută competiție dedicată jocurilor de lupte, iar începutul lui 2022 a marcat preluarea celor de la Bungie (seria Destiny).

De asemenea, compania organizează seria de competiții PlayStation Tournaments, evenimente ce au implicat 30 de jocuri și s-au desfășurat în peste 70 de țări. Numai anul trecut, spre exemplu, au existat premii în bani de peste 5 milioane de dolari pentru nu mai puțin de 8000 de competiții desfășurate sub această egidă.

Sursa: GamesIndustry.biz

Urmărește Go4Games.ro pe Google News