Cineva vinde o colecție cu aproape toate consolele lansate în ultimii 50 de ani. Prețul cerut

Autor: Adrian Popa | 05.09.2022
Cineva vinde o colecție cu aproape toate consolele lansate în ultimii 50 de ani. Prețul cerut

O persoană vinde, pe eBay, o colecție care include aproape toate modelele de console lansate în ultimii 50 de ani.

Colecționarul, din Franța, deține peste 2.200 de dispozitive, multe fiind ediții limitate. Din ofertă fac parte și versiuni de console video care nu au fost niciodată lansate pe piață, obiecte de colecție legate de gaming, dar și multe jocuri.

Prețul cerut de colecționar este de 984.000 de euro. Utilizatorul Kaori30 de pe eBay scrie că a început să colecționeze console la începutul anilor ’90. La începutul secolului 21, el și-a vândut colecția, iar apoi s-a apucat din nou să construiască una. După o vizită în Tokyo, Kaori30 a reușit să cumpere din nou aproape toate dispozitivele vândute.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaori Trente (@kaoritrente)

Unele dintre obiectele din colecția disponibilă pe eBay nu mai pot fi găsite, deoarece sunt considerate dispărute. În aceste condiții, colecția impresionantă de dispozitive ar putea fi achiziționată de un muzeu. Expozițiile cuprinzătoare de astfel de piese sunt rare. Rușii au distrus, în Mariupol, un muzeu al computerelor și jocurilor video retro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaori Trente (@kaoritrente)

Deși pare amețitor pentru majoritatea oamenilor, prețul cerut de Kaori30 nu mai pare atât de mare dacă îl comparăm cu cele pentru care s-au vândut recent unele obiecte de colecție din industrie.

De exemplu, jocurile video rare, sigilate, se vând la prețuri amețitoare. Un joc „Super Mario Bros” pentru Nintendo, a fost vândut, în august 2021, pentru 2 milioane de dolari la o licitație pe site-ul Rally. Totodată, o copie a jocului „The Legend of Zelda” a fost vândută pentru 870.000 de dolari.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News