Debutul filmului „The Super Mario Bros. Movie”: Un nou joc mobil cu celebrul personaj, puțin probabil

Autor: Adrian Popa | 05.04.2023
Debutul filmului „The Super Mario Bros. Movie”: Un nou joc mobil cu celebrul personaj, puțin probabil
Foto: Profimedia Images

La debutul „The Super Mario Bros. Movie”, creatorul celebrului joc video pe care este bazat filmul a sugerat că îndrăgitul personaj nu va mai apărea într-un joc video mobil prea curând.

„Aplicațiile mobile nu vor fi calea principală pentru viitoarele jocuri Mario”, a declarat Shigeru Miyamoto, creatorul Super Mario Bros. Designerul japonez a adăugat: „În primul rând, strategia de bază a Nintendo este o experiență de joc integrată hardware și software”.

Până acum, Mario a apărut în trei titluri mobile: Super Mario Run, Mario Kart Tour și Dr. Mario World.

Dr. Mario a fost retras din magazinele de aplicații la doi ani de la debut.

Citește și: Părintelui Mario nu îi place să fie asemănat cu regizorul filmului „Saving Private Ryan”

Celelalte două jocuri s-au bucurat de un succes moderat, dacă ținem cont de faima personajului pe care sunt bazate. Super Mario Run a generat venituri de 60 de milioane de dolari în primul an pe piață, iar Mario Kart Tour vânzări de 300 de milioane de dolari. Prin comparație, există titluri mobile, precum Honor of Kings de la Tencent, care înregistrează venituri anuale de peste 1,5 miliarde de dolari.

Miyamoto a apărat și el aplicațiile existente Mario. Așa cum a declarat și un purtător de cuvânt al Nintendo, scopul lor este mai degrabă unul de marketing. Ele le permit mai multor oameni să încerce experiențele pe care le are de oferit Nintendo, potrivit lui Shigeru Miyamoto.

Filmul „The Super Mario Bros. Movie” – regizat de Aaron Horvath și Michael Jelenic după un scenariu scris de Matthew Fogel – a debutat în cinematografe pe 5 aprilie. Recenziile criticilor sunt mixte, deocamdată. Pe Metacritic filmul are un Metascore de 49. În schimb, pe IMDb producția are un scor mult mai bun, de 7.6/10.

Trailerul oficial al „The Super Mario Bros. Movie”:

Sursa: Variety

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News