Descoperire neașteptată făcută într-o placă video RTX 3090 de 1.500 de dolari

Autor: Adrian Popa | 23.08.2021
Descoperire neașteptată făcută într-o placă video RTX 3090 de 1.500 de dolari

Un utilizator a descoperit ceva total neașteptat în placa lui video RTX 3090 Founders Edition care se încălzea puternic.

Incidentul a fost povestit pe Reddit de u/antonyjeweet. Temperatura plăcii video nu ar fi trebuit să depășească pragul de 90 de grade Celsius, dar acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce computerul a fost pornit.

După ce a desfăcut placa, utilizatorul a descoperit în interiorul acesteia vârful degetului unei mănuși din latex. „Acum știu de ce temperaturile ajungeau foarte repede la 110 grade Celsius”, a scris el.

După ce a înlăturat elementul nedorit, temperatura plăcii RTX 3090 nu a mai depășit nivelul de 86 de grade Celsius, după o oră și jumătate de funcționare.

Inițial, Nvidia a refuzat să păstreze garanția pentru placa video, deoarece dispozitivul a fost deschis de client. După o anchetă, însă, compania a descoperit o problemă pe linia de asamblare și a reinstaurat garanția. Nvidia i-a transmis lui u/antonyjeweet că poate păstra componenta dacă este mulțumit de ea, dar că poate apela la companie dacă apar probleme.

Cererea pentru plăci video performante este mai mare ca niciodată, deoarece aceste componente sunt folosite și pentru minarea de monede virtuale. Nu e de mirare, astfel, că un muncitor obosit a făcut o greșeală pe linia de asamblare.

De exemplu, o fabrică din Vietnam, care lucrează cu Apple și Samsung, are 150.000 de angajați care locuiesc și lucrează în perimetrul ei.

Sursa: Reddit

CITEȘTE ȘI:

Un review la un joc de Xbox a devenit viral: Am cumpărat jocul pentru a-i da o stea

Cât vor plăti proprietarii de Mercedes-Benz EQS pentru a juca Tetris în mașina electrică

Urmărește Go4Games.ro pe Google News