Abonamentele Xbox Live Gold nu vor mai oferi jocuri gratuite de Xbox 360. Când va intra în vigoare modificarea

Autor: Cosmin Aionita | 07.07.2022
Abonamentele Xbox Live Gold nu vor mai oferi jocuri gratuite de Xbox 360. Când va intra în vigoare modificarea

Abonații Xbox Game Pass Ultimate și Xbox Live Gold au primit un mesaj pe e-mail din partea celor de la Microsoft, care avertizează că, începând cu luna octombrie a acestui an, aceste servicii nu vor mai beneficia de jocuri gratuite pentru Xbox 360 prin intermediul programului Games with Gold.

De curând, cei de la Microsoft au luat decizia de a stopa inițiativa de a adapta jocurile mai vechi de Xbox 360 pentru ca acestea să funcționeze și pe Xbox One sau pe consolele Xbox mai noi. Din cauza diferențelor fundamentele de arhitectură dintre familia de consola Xbox 360 și generațiile Xbox ce au urmat, fiecare astfel de joc trebuia readaptat și testat corespunzător pentru a funcționa pe noile console. Compania se va concentra, în schimb, pe realizarea de jocuri noi pentru consolele Xbox și PC.

În schimb, programul Games with Gold (inclus în serviciile Xbox Live Gold și Xbox Game Pass Ultimate) va continua să ofere, în regim lunar, jocuri gratuite pentru Xbox One (sau mai noi). De asemenea, abonații vor beneficia în continuare de reduceri de prețuri exclusive. Toate titluri pentru Xbox 360 oferite și revendicate de abonați până la 1 octombrie 2022 vor continua să poată fi descărcate și jucate și după depășirea acestui termen.

Sursa: Reddit.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News