Adio, LucasArts! Lucasfilm Games este noua identitate sub care vor fi lansate jocurile Star Wars

Autor: Cosmin Aionita | 12.01.2021
Adio, LucasArts! Lucasfilm Games este noua identitate sub care vor fi lansate jocurile Star Wars

Ani de-a rândul, ne-am obișnuit ca jocurile realizate sub licența Star Wars, precum și numeroase alte titluri (printre care seria Monkey Island), să fie asociate cu numele de LucasArts. De-a lungul timpului, LucasArts a jucat atât rolul de studio producător, cât și cel de publisher pentru jocurile realizate după licențe oficiale ale Lucasfilm, cum ar fi Star Wars sau Indiana Jones, dar și pentru titluri originale.

De la achiziția celor de la Lucasfilm de către Disney din 2012, rolul jucat de LucasArts a început să devină din ce în ce mai puțin important, devenind un soi de intermediar dintre compania-mamă și alți dezvoltatori, cărora le-a fost oferit dreptul de a realiza jocuri video bazate pe proprietățile intelectuale acum deținute de Disney. Cu alte cuvinte, LucasArts devenise un simplu logo în lista de credits a jocurilor recente din seria Star Wars.

LucasArts devine Lucasfilm Games

Iată însă că Disney renunță complet la acest branding, anunțând că, începând de acum, Lucasfilm Games este noua identitate sub care vor fi lansate jocurile Star Wars. Divizia de jocuri video a companiei, dacă mai poate fi numită în acest fel, revine astfel la denumirea utilizată în anii ’80. Odată cu acest rebranding, Lucasfilm Games beneficiază de noi canale oficiale de comunicare cu fanii pe rețelele de socializare Facebook și Twitter.

Lucasfilm Games va continua să colaboreze cu alte studiouri și publisheri în vederea realizării de noi jocuri video bazate pe proprietățile intelectuale deținute de companie, precum Star Wars. A fost lansat și un scurt montaj video, care trece în revistă cele mai importante jocuri de acest gen publicate în ultima vreme, precum Star Wars Jedi: Fallen Order sau Star Wars: Squadrons, majoritatea dintre acestea fiind realizate de Electronic Arts.

Sursa: StarWars.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News