Alan Wake, la aniversarea de 12 ani: portare pe Nintendo Switch, serial TV și Alan Wake II

Autor: Cosmin Aionita | 16.05.2022
Alan Wake, la aniversarea de 12 ani: portare pe Nintendo Switch, serial TV și Alan Wake II
Foto: Remedy Entertainment

Remedy Entertainment a realizat un clip aniversar pentru seria Alan Wake, la 12 ani de la apariția ediției originale a primului titlu, invitați fiind Sam Lake (directorul creativ din cadrul studioului finlandez), alături de cei doi actori care i-au dat viață personajului: Ilkka Villi (ce îi conferă aspectul eroului) și Matthew Porretta (vocea sa).

Seria face pasul către televiziune

Pe parcursul acestei discuții, au fost dezvăluite elemente importante legate de viitorul francizei. Astfel, pentru început, Alan Wake Remastered, versiunea modernizată lansată în toamna anului trecut pe consolele PlayStation, Xbox și PC, urmează să fie disponibilă și pentru Nintendo Switch.

De asemenea, universul va fi extins și în afara jocurilor video: Remedy Entertainment a confirmat că rețeaua de televiziune AMC (American Multi-Cinema), responsabilă pentru show-uri precum Breaking Bad sau The Walking Dead, a achiziționat drepturile pentru a realiza un serial TV bazat pe jocurile Alan Wake.

Update-urile despre Alan Wake II vor mai întârzia

Cât despre proaspăt anunțatul Alan Wake II, Sam Lake a afirmat că dezvoltarea jocului merge bine, o bună parte din noua aventură fiind deja jucabilă. Totuși, Lake a avertizat că nu vom vedea nimic consistent din această continuare în vara acestui an, după cum fusese promis inițial. În schimb, echipa producătoare se va concentra pe finalizarea și lansarea jocului în cursul anului 2023. Totuși, am primit câteva artwork-uri conceptuale noi, pe care le puteți admira în galeria atașată.

În timp ce primul joc din serie era în primul rând un titlu de acțiune, ce includea elemente horror psihologic, continuarea va merge într-o direcție mult mai întunecată, urmând să fie un „survival horror” veritabil, primul astfel de joc dezvoltat de Remedy Entertainment.

Alan Wake II urmează să fie publicat de Epic Games în 2023, fiind dezvoltat pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (Epic Games Store).

Alan Wake
Foto: Remedy Entertainment

Sursa: Remedy Entertainment YouTube

Urmărește Go4Games.ro pe Google News