Alan Wake II, dezvăluit oficial: primul „survival horror” de la Remedy Entertainment

Autor: Cosmin Aionita | 13.12.2021
Alan Wake II, dezvăluit oficial: primul „survival horror” de la Remedy Entertainment
Foto: Remedy Entertainment

Poate cea mai mare surpriză de pe scena de la The Game Awards 2021 a fost revenirea celor de la Remedy Entertainment, cu o continuare mult așteptată: Alan Wake II. Noul joc al seriei Alan Wake a fost confirmat prin intermediul unui teaser trailer, acesta urmând să-și facă apariția în 2023, pentru platformele next-gen: PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC, prin Epic Games Store. De altfel, Epic Games Publishing se va ocupa de publicarea jocului.

De altfel, Sam Lake, mintea creativă a celor de la Remedy Entertainment, a fost prezent la fața locului și a completat anunțul cu câteva detalii noi despre Alan Wake II: în timp ce primul joc din serie era în primul rând un titlu de acțiune, ce includea câteva elemente horror, continuarea va merge într-o direcție mult mai întunecată, urmând să fie un „survival horror” veritabil. Nu în ultimul rând, Lake a menționat că următoarele detalii oficiale despre Alan Wake II vor sosi abia în vara lui 2022, Remedy Entertainment concentrându-se momentan pe dezvoltarea jocului.

Zvonurile legate de o eventuală continuare pentru Alan Wake circulă de ani buni, speculații în acest sens fiind făcute și atunci când Epic Games și-a deschis divizia de publishing, anunțând parteneriatul cu Remedy Entertainment, dar și odată cu lansarea lui Alan Wake Remastered, ediția actualizată a jocului care a scris istorie în 2010, atunci când a fost lansat pentru Xbox 360.

Alan Wake II urmează să sosească în 2023, fiind dezvoltat pentru PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC (Epic Games Store).

Sursa: Remedy Entertainment, GameSpot

 

Urmărește Go4Games.ro pe Google News