Ce aplicații de streaming vor fi disponibile pe PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 23.10.2020
Ce aplicații de streaming vor fi disponibile pe PlayStation 5

Deși PlayStation 5 va fi o consolă dedicată în primul rând jocurilor, Sony Interactive Entertainment nu va omite și aplicațiile de streaming video și audio, o selecție destul de bogată urmând să fie disponibile și pentru această platformă nouă.

Astfel, încă din ziua lansării, PlayStation 5 va include acces la următoarele aplicații de streaming:

  • Apple TV: serviciu oferit chiar de către Apple, cu show-uri originale precum Mythic Quest: Raven’s Banquet, Ted Lasso sau The Morning Show. Din păcate, acest serviciu nu este încă disponibil în mod oficial pe piața din România. Aplicația Apple TV va fi lansată și pentru PS4.
  • Disney+: serviciu dedicat creațiilor de la Disney, Pixar, Marvel și National Geographic. Aici veți găsi toate lucrurile legate de Star Wars, precum foarte apreciatul serial The Mandalorian. Din păcate, Disney+ nu este încă disponibil oficial în România.
  • Netflix: de departe cel mai popular serviciu de video streaming din lume, Netflix oferă o selecție bogată de seriale și filme originale, precum Stranger Things, The Haunting of Bly Manor și multe altele. Disponibil și în România.
  • Spotify: cel mai popular serviciu de streaming de muzică din lume, cu o bibliotecă de peste 60 de milioane de melodii, va putea fi accesat și pe PlayStation 5. Serviciul este disponibil și în România.
  • Twitch: cea mai importantă platformă de streaming dedicată gamerilor va fi disponibilă și pe PlayStation 5, fiind integrată în interfața consolei. Astfel, utilizatorii își vor putea transmite jocurile favorite direct de pe consola PS5.
  • YouTube: Cea mai populară platformă video din lume nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, aceasta urmând să fie, de asemenea, integrată în interfața consolei. Jucătorii își vor putea publica clipurile de gameplay pe YouTube sau realiza livestream-uri direct de pe PS5.

Urmează și alte aplicații și servicii

Pe lângă serviciile listate mai sus, PlayStation 5 urmează să primească și alte aplicații suplimentare de media streaming, cum ar fi Amazon Prime Video (disponibil și în România), MyCanal, Hulu, Peacock și altele.

După cum ați putut vedea săptămâna trecută în cadrul prezentării interfeței consolei PlayStation 5, aceasta va include un spațiu Media dedicat special acestor aplicații de streaming. Acest spațiu Media va oferi acces direct la astfel de aplicații, fără a mai fi nevoie să le descărcați separat din PlayStation Store. De asemenea, prin intermediul secțiunii Control Center, veți putea controla muzica pe care o ascultați pe PlayStation 5.

Telecomandă dedicată pentru PS5

Nu în ultimul rând, în momentul lansării consolei PlayStation 5, pe piață va fi disponibilă și o telecomandă Media Remote, special concepută pentru a facilita consumarea de conținut media pe noua consolă Sony. Pe lângă butoanele obișnuite pentru un asemenea dispozitiv (navigare, play/pause, fast forward, ajustare volum etc.), această telecomandă va include taste dedicate pentru cele mai populare aplicații: Netflix, Disney+, Spotify și YouTube.

PlayStation 5 se lansează în România pe 19 noiembrie 2020.

aplicații de streaming PlayStation 5

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News