Sony a dezvăluit interfața consolei PlayStation 5

Autor: Cosmin Aionita | 16.10.2020
Sony a dezvăluit interfața consolei PlayStation 5

Cu o lună rămasă până la apariția consolei pe piață, Sony Interactive Entertainment a dezvăluit primele detalii despre interfața PlayStation 5. Astfel, în clipul de mai jos putem admira primele imagini cu interfața grafică de pe PlayStation 5 în acțiune, precum și câteva dintre particularitățile acesteia.

Control Center și Activities, principalele noutăți

Elementul central al interfeței PlayStation 5 va fi noul Control Center, capabil, conform celor de la Sony, să ofere acces imediat către aproape toate funcțiile sistemului cu o singura apăsare a butonului PlayStation de pe controller-ul DualSense.

O adăugire importantă este Activities, gândită pentru a facilita accesul la mai multe elemente de gameplay ale fiecarui joc. Aceste Activities sunt afișate pe ecran sub formă unor card-uri în Control Center, și vor permite jucătorilor să descopere noi porțiuni noi ale jocurilor preferate, să reia segmente ale acestora pe care poate le-au ratat, să acceseze direct anumite niveluri sau challenge-uri și multe altele.

Unele dintre aceste card-uri cu Activities vor putea fi afișate și în regim picture-in-picture, pentru a putea fi folosite drept ghid în momentele în care aveți nevoie de indicii pentru a trece de un nivel/puzzle mai dificil.

interfața PlayStation 5

O interfață mult mai rapidă

Navigarea interfeței, comutarea de la un joc la altul sau accesarea partidelor online sau a PlayStation Store vor fi mult mai rapide, întreaga infrastructură software pe care este bazată interfața fiind reconstruită și optimizată pentru a folosi hardware-ul performant din PS5.

Totuși, cei de la Sony avertizează că, între ce vedem în clipul de mai sus și versiunea finală a interfeței pentru PlayStation 5, pe care o vom putea folosi în noiembrie, atunci când consola se va lansa, s-ar putea să mai apară anumite diferențe.

Săptămâna trecută, Sony a publicat o dezasamblare detaliată a viitorului PlayStation 5, prezentând astfel elementele interne și sistemul de răcire al consolei.

PlayStation 5 urmează să se lanseze în România pe 19 noiembrie 2020.

interfața PlayStation 5

Sursa: PlayStation Blog

Urmărește Go4Games.ro pe Google News